
Alunperin kirjoittanut
fani
Tämähän ei oikeastaan liity ruuhkamaksuihin, mutta yhdyn silti kommentoimaan kun olen tästäkin eri mieltä. Olettaen tietysti, että kommenttisi oli ironiseen sävyyn kirjoitettu. Kävelykatujahan tosiaan ei mitenkään mainittavan paljon ole, mutta tarvitaanko niitä todella? Aika väljästi jalankulkijat saavat Helsingissä liikkua, kun joihinkin muun maailman kaupunkeihin vertaa. Sitäpaitsi jalankulkijoilla on autoteistä erotettuja omia reittejään, josta voivat kätevästi oikoa määränpäähänsä. Lisäksi tässä on sellainen ongelma, että jos katuja paljon suljetaan autoilijoilta ja annetaan kävelykaduiksi niin autoilijat pakotetaan muille kaduille, joka osaltaan lisää merkittävästi ruuhkia kun käytettävissä olevien teiden pinta-ala vähenee.
Liikenne sujuu nykyisellään melko hyvin, joten ruuhkamaksuja ei vielä tarvita. Mikäli käy niin, että joskus tulevaisuudessa autoilu merkittävästi lisääntyy etenkin keskustassa, niin ensin on syytä tarkastella voiko joukkoliikenteessä tehdä jotain paremmin ja jos ei muita ratkaisuja löydy niin sitten. Mutta nyt näyttäisi siltä, että kehitys on jokseenkin päinvastaista. Yleisesti ottaen joukkoliikenteen käyttäjämääräthän ovat kasvaneet vuosi vuodelta.
Sinänsä minulla ei henkilökohtaisesti ole mitään kävelykatuja vastaan, mikäli todetaan, että niitä johonkin paikkaan todella tarvitaan. Kommenttiisi viitaten nostan kuitenkin esille Hämeentien, sekä muut joukkoliikenteelle ja kävelijöille, sekä pyöräilijöille pyhitetyt tiet. Esimerkiksi tuo Hämeentien sulkeminen autoilijoilta. Sehän aiheuttaa merkittävän liikennemäärän jakautumisen muille käytettävissä oleville väylille. Rohkenisen epäillä, että pääasiassa tielle E75. Se on jo nyt melko täysi tiettyyn aikaan, mutta sanoisin, että Hämeentien liikenteen siirtyminen sinne aiheuttaa merkittävästi lisää liikennettä, joka osaltaan syö liikenteen sujuvuutta ja lisää matka-aikaa.
Hyväksi esimerkiksi voisin sanoa joukkoliikenteen ja autoilijoiden symbioosista Kruunusillat. Se onnistuu loistavasti nostamaan esille pointtini. Nimittäin sen, että julkisen liikenteen kehittäminen ei tarvitse olla pois autoilijoilta. Tällä hankkeella on varmasti positiivisia vaikutuksia autoilun kannalta. Vaikutus nimittäin todennäköisesti on se, että autoilu vähentyy ratikan vaikutusalueelta kun siitä tulee erittäin kilpailukykyinen vaihtoehto. Tässä nimenomaan tehdään joukkoliikenteessä jotain paremmin, jolloin autoilijoita kannustetaan julkisten käyttäjäksi. Tälläisiä toimenpiteitä tarvitaan enemmän eri puolella pk-seutua niin mitään ruuhkamaksuja ei tarvita kun autoilu alkaa vähenemään kuin itsestään. On aika ikävä ajattelutapa joillakin, että ensin keppiä ja sitten porkkanaa - tai sitten ei porkkanaa ollenkaan.