• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Uutta pysäkkikatostyyppiä kokeillaan Kampissa

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Uutta pysäkkikatostyyppiä kokeillaan Kampissa

Kampin metroaseman viereen Fredrikinkadulle rakennetaan uudet, korkeatasoiset pysäkit Helsingin designpääkaupunkivuonna 2012. Kyse on HKL:n ja HSL:n käynnistämästä kehitysprojektista, jonka tarkoituksena on nostaa keskeisten raitiovaunu- ja bussipysäkkien palvelutasoa.

Uudet pysäkkikatokset on suunnitellut muotoilija Stefan Lindfors. Niissä on nykyistä laajempi katettu tila ja enemmän mahdollisuuksia sähköiseen informaatioon. Myös esteettömyys on otettu mahdollisimman hyvin huomioon.

Kampin pilottihankkeessa rakennetaan ensi keväänä kaksi uutta katosta Fredrikinkadun yhdistetyille raitiovaunu- ja bussipysäkeille. Myöhemmin uusia pysäkkikatoksia pystytetään mahdollisesti myös muille vilkkaille joukkoliikenteen vaihtopaikoille.

Korkeatasoisten pysäkkien kehittämishanke on valittu osaksi Helsingin World Design Capital 2012 -juhlavuoden virallista ohjelmaa. Pysäkkikatosten modernisointi tuo muotoilun osaksi jokaisen kaupunkilaisen arkea, joka on myös Helsingin designpääkaupunkivuoden tärkeimpiä teemoja.

Lisätietoa HKL:n sivuilla



Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös