RSS
Botti
- Liittynyt
- 10 Heinäkuu 2008
- Viestit
- 8,892
Seuraa alla olevaa videota nähdäksesi, miten asennat sivustomme verkkosovelluksena aloitusnäytöllesi.
Huom.: This feature may not be available in some browsers.
Mites muuten kehäradan aikana tällainen poikkeusliikenne hoidetaan?
Mites muuten kehäradan aikana tällainen poikkeusliikenne hoidetaan?
Mikään ei kai myöskään estä tarvittaessa kääntämästä osaa junista takaisin esim. Vantaankoskella jos koko kierrosta ei pystytä ajamaan normaalisti. Onko Vantaankosken ja Hiekkaharjun välillä muuten mahdollisia käännöspaikkoja? Nykyasemistahan kääntyminen on onnistuu normaalien pääteasemien lisäksi ainakin Myyrmäessä.
Omasta mielestä se poikkeusjärjestely oli hyvä, ja siten voisi ajaa myös ruuhka-aikaan. Noin 10min vuorovälillä kolmellä flirtillä tai neljällä viidellä vanhalla Keravalle asti. Tila ei lopu ja liikenne ei sakkaannu![]()
Kehäradan liikenteen alettua tuommoinen vain ei käy, koska sinne Kehäradallekin tarvitaan junia. Nykyiset I-junat on siinä mielessä helppo perua, että mikään asema ei jää palvelematta, kun K vaihdetaan N:ksi.Omasta mielestä se poikkeusjärjestely oli hyvä, ja siten voisi ajaa myös ruuhka-aikaan. Noin 10min vuorovälillä kolmellä flirtillä tai neljällä viidellä vanhalla Keravalle asti. Tila ei lopu ja liikenne ei sakkaannu![]()
Kehäradan liikenteen alettua tuommoinen vain ei käy, koska sinne Kehäradallekin tarvitaan junia. Nykyiset I-junat on siinä mielessä helppo perua, että mikään asema ei jää palvelematta, kun K vaihdetaan N:ksi.
Minusta edelleenkin paras tapa hoitaa poikittaisliikennettä jatkossa olisi se, että Kehäradan juna ajaa lenkkiään normaaliaikataulun mukaan ja K/N-juna ajaa reitillä Tikkurila - Kerava normaaliaikataulun mukaan. Tikkurilassa kansa vaihtaa sen ja I/P- tai R/H/Z -junien välillä. Koko kaupunkiradalle tulee silloin 10 minuutin vuoroväli, mikä toki Tikkurila - Pasila -välillä on normaalia harvempi.
Olitko edes paikalla ruuhka-aikaan, ei ollut todellakaan hyvä järjestely. Paljon hämmentyneitä matkustajia laitureilla, kaikki junat joko myöhässä tai peruttu kokonaan, liian vähän kapasiteettia käytössä. Plussaa siitä että kaukoraiteita käytettiin hyödyksi, mutta sen ei pitäisi olla sattumanvaraista improvisointia vaan etukäteen laaditun toimintasuunnitelman mukaista.Omasta mielestä se poikkeusjärjestely oli hyvä, ja siten voisi ajaa myös ruuhka-aikaan. Noin 10min vuorovälillä kolmellä flirtillä tai neljällä viidellä vanhalla Keravalle asti. Tila ei lopu ja liikenne ei sakkaannu![]()
Uskon, että näin teit Tapanilassa asuessasi. Varmasti myös muita tapanilalaisia on ehdottanut samaa.Tätä itse oon ehdottanut HSL:lle useasti.
Vuorovälin vähentäminen ei lisää kapasiteettia, junia kulkee 2x harvemmin ja ovat yhden yksikön pidempiä, laskepa siitä. K- ja I-junien kapasiteetti on molemmilla ihan täyskäytössä ruuhka-aikaan. Junia pitäisi kyllä ajaa ruuhkassa täyspitkinä ihan oletuksena.En ymmärrä mitä ideaa on ajattaa 3/7min välein I- ja K-junaa vuorotellen kun voisi ihan hyvin ajaa 10min välein N:ää, ruuhka-aikaan vaan kolmella yksiköllä. Näin olisi myös kapasiteettia paremmin, kun nyt käytännössä aina on I- ja K-junat myöhässä ja toinen hidastaa toista ja myöhästymiset ketjuuntuu ja johtaa siihen et välistä joudutaan joku juna perumaan, jotta myöhästymiskierrr saadaan korjattua. 10 min vuoroväli kun ei ole yhtään huono.
Ei pitäisi lähteä siitä lähtökohdasta, että perutaan vaan puolet junista. Se on huonointa palvelua. Sinun mielestäsi on huono asia, että jatkossa on pakko ajaa suurin osa junista. Omasta mielestäni se on haaste, jonka toteuttamiseen on kyllä keinonsa. Kaikki vuorot pitäisi lähtökohtaisesti ajaa normaalisti ja poikkeustilanteessakin perua vain muutama kriittisin vuoro. Jos joka poikkeustilanteessa on pakko perua puolet junista ja ajaa loput myöhässä, on jotain pahasti pielessä.Kehäradan liikenteen alettua tuommoinen vain ei käy, koska sinne Kehäradallekin tarvitaan junia. Nykyiset I-junat on siinä mielessä helppo perua, että mikään asema ei jää palvelematta, kun K vaihdetaan N:ksi.
Ei huono lähtökohta. Tuo vaatii omat raiteet Kehäradalta ja Keravalta Tikkurilaan. Tilan puolesta ne voidaan rakentaa vaikka heti. Tuossa tulee kuitenkin sellainen suuri ongelma, että kapasiteetti loppuu Tikkurilasta etelään, jos K/N-junien tilalle ei tule mitään. Miten olisi yksi eristetty raide, jota kulkisi kaksi sukkulajunaa Hki-Malmi-Tikkurila ilman muita pysähdyksiä? Sellaista tarvittaisiin muutenkin. Eristettyä rataa 160 km/h huippunopeudella. Ajoaika 13 min, kääntöaika 7 min, vuoroväli 20 min. Megapitkät laiturit. Malmilla oma kaksoisraide kohtaamisiin. Malmin suuri merkitys korostuu entisestään Jokeri-2:n myötä ja jo nyt sinne on vajaatarjontaa, kun siellä pysähtyy ainoastaan kaupunkiradan junat. Kaikki eivät ole menossa Pasilaan, joten olisi ihan hyvä olla yksi juna joka ei matelisi väliä Hki-Käpylä 7,5 minuutissa kuten nykyiset junat. Malmi-Pasila-välin matkustajille riittää nykyiset K/N/I-junat, jotka olisivat väljempiä sukkulajunan ansiosta. Sukkulajuna mahdollistaisi myös vuorovälin harventamisen kaupunkiradalla.Minusta edelleenkin paras tapa hoitaa poikittaisliikennettä jatkossa olisi se, että Kehäradan juna ajaa lenkkiään normaaliaikataulun mukaan ja K/N-juna ajaa reitillä Tikkurila - Kerava normaaliaikataulun mukaan. Tikkurilassa kansa vaihtaa sen ja I/P- tai R/H/Z -junien välillä. Koko kaupunkiradalle tulee silloin 10 minuutin vuoroväli, mikä toki Tikkurila - Pasila -välillä on normaalia harvempi.