Berliini 10.-15.9.2008

ilpo

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
29 Kesäkuu 2005
Viestit
73
Kävin Berliinissä syyskuussa ja otin vähemmän systemaattisesti kuvia kännykkäkameralla kohteista joita tuli vastaan. Ja niitähän tulee Berliinissä runsaasti!

Erityisen traagista on Schmöckwitzin vanhan ratikkavarikon palo elokuun lopussa (ajankohta on suullinen tieto paikallisilta ohikulkijoilta). Siellä säilytettiin paria käytöstäpoistettua vaunua joista toisesta palo sai alkunsa. Jos jollakulla on lisätietoa tästä tragediasta, pistäpä tähän ketjuun.
Schmöckwitzin linja 68 (S Köpenick <-> Alt-Schmöckwitz) - mielilinjani - on muuten uhanalainen, näistäkin lisätiedoista olisin kiitollinen.

Kuvia täällä

Sitten Heiligenseen esikaupungissa Luoteis-Berliinissä vietettiin viikonloppuna 13-14.9.2008 700-vuotisjuhlia. Mm. 12 (!) museobussia ajoivat vanhoilla (hieman mukailluilla kuitenkin) bussilinjoilla 13E (U Holzhauser Str<->) S Tegel <-> Alt-Heiligensee ja 14E (Wittenau Kirche <->) Tegel, An der Mühle <-> Alt-Heiligensee. Näiden linjoen perillisiä ovat nykyiset 133 ja 124. Aivan mahtava tapahtuma, kadunvarret ja bussit olivat täynnä harrastajia tavallisten immeisten lisäksi. Puhumattakaan siitä että Heiligenseessä oli tunnelma katossa sielläkin, markkinaa ja tapahtumaa jos jonkinlaista. Danke schön BVG und "Förderverein der Arbeitsgemeinschaft Traditionsbus Berlin e.V." FATB !!! www.traditionsbus.de

Kuvia Heilgenseeltä täällä
 
Voi jee! :lol:

Kiitos kun laitoit vähän esimakua Berliinistä. Lähden itse tiistai-iltana kohti Berliiniä ja viivyn siellä muutaman päivän. Yritän napata myös muutaman kuvan tänne, jos aikaa niiden ottamiseen riittää.
 
Yritän napata myös muutaman kuvan tänne, jos aikaa niiden ottamiseen riittää.

Niinhän siinä sitten kävi, että aika meni taas johonkin muuhun kuin joukkoliikenteen kuvaamiseen. Viimeisenä päivänä ehdin kuitenkin käydä Depot Monumentenstraßessa, johon on tungettu aikalailla Berliinin joukkoliikennehistoriaa, ja pari henkilöautoakin löytyy. Depotti oli auki syyskuussa vain sunnuntaisin ja ehdin paikalle kymmentä vaille sulkemisajan, joten mitään jättiläismäistä kuvasatsia en ehtinyt saada, vain puoliksi käsivaralta pimeässä räpsittyjä roiskeita. Tietoa kuvauskohteista en ehtinyt tankata senkään vertaa. Noh... Ehkä sitten ensi kerralla.

Ja kuvia koko reissusta näette täältä.

Pakko nostaa eräs mielenkiintoinen kuva esiin: Romujen takaa löytyy ehkä pölyttynein esine koko hallissa. :)
 
Takaisin
Ylös