Bildgåta - kuva-arvoitus

339-DF

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
8 Elokuu 2005
Viestit
8,155
Ruotsalaisella sisarfoorumilla on näitä pilvin pimein - kokeillaanpa siis täälläkin. Kysymys kuuluu: mitä näet kuvassa?
 

Liitetiedostot

  • vaunu13.jpg
    vaunu13.jpg
    43.4 KB · Lukukerrat: 264
Näyttäisi olevan HKL:n vaunu numero 13,tosin uuden näköisenä...
Koska uudistettava perävaunullinen ratikka taitaa olla nro. 12.Mikä muuten se Ruotsalaisen foorumin osoite on www.jlf.se ?
 
Kuvassa 13:lle on tehty samankaltaiset entisöimistoimenpiteet kuin 12:llekin. Alkuperäisenä 13 ei tietenkään tuolta näyttänyt. 13 on tuossa kuvassa entisöity ainakin ovipuolen sivuikkunoiden osalta pidemmälle kuin sisarvaunu 12, eli tuuletusikkunat on palautettu alkuperäsille paikoilleen. Ulkona on ovinappulat, toisin kuin alkuperäisasussa. Vasemman (ovettoman) puolen taustapeilikin on tullut vasta "laihialaisaikana". Katolla olevat tilpehöörit vastaavat myöhempien aikojen järjestelyitä. Takavilkku on sekin viimeisen 15 vuoden aikana mukaan tullut "ylellisyys". Ihan uutena vuoden 1959 vaunuissa taisi olla etupään Compactissa liitännät multippeliajoa varten, kuvan 13:ssa ei sitä näytä olevan. Alkuperäinen virroitinkin oli hieman erilainen kuin tuossa kivassa kuvassa. :)
Ei minulla mitään sitä vastaan olisi, jos 13:kin kunnostettaisiin. Mutta ensin pitäisi kyllä kunnostaa yksi vaunu sarjasta 16 - 30...
 
Mainittakoon vielä, että kyseessä ei ole kuvamanipulaatio.
 
Eiköhän kyseessä liene varsin tasokkaasti tehty pienoismalli vaunusta n:eek: 13.

Kuka lienee tekijä, mikä mittakaava, ja kulkeeko oikeasti kiskoilla?
 
Eiköhän kyseessä liene varsin tasokkaasti tehty pienoismalli vaunusta n:eek: 13.

Kuka lienee tekijä, mikä mittakaava, ja kulkeeko oikeasti kiskoilla?

Hyvä Mikko! Pienoismallihan se. Tammikuussa Staran sivuille tulee vähän tarkempaa tietoa noista kuvien (parempien) kera. Mittakaava on 1:20, joten siksi noinkin suuri tarkkuus on mahdollinen. Kun tuohon manipuloisi sopivan kaupunkitaustan, niin eipä sitä ihan ensi silmäyksellä pienoismalliksi erottaisi.

Vaunussa ei ole moottoria, toki siihen sellaisen voisi asentaa. Pyöräprofiili on aidonkaltainen.
 
Ruotsissa eri joukkoliikennemuotojen harrastajaseurat pitävät foorumeita...
Pannaan vielä toinenkin ruotsinkielinen rautatiefoorumi tähän (ruotsi on muuten eräs ulkomaalaisista mielikielistäni) eli Svenskt Tågforum
Viimeksi, tähän kirjoittamispäivääni peilaten, on tuolle foorumille laitettu kuvia ja juttuja Suomesta, kun oli Självständighetsdagen 6.12.
 
Kuvassa näkyvä pienoismalli on huomattavan tasokas. Se on tavallaan myös mallitarkka, vaikkakaan täsmälleen esikuvanmukaista vaunua ei ole koskaan ollut olemassa. Tarkoitan sitä, että oikea HKL 13 ei ole tähän mennessä tuolta näyttänyt vielä milloinkaan, mutta jos se päätettäisiin joskus entisöidä pääpiirteissään esim. vaunulle 12 tehdyn ohjelman mukaisesti, voisi 13 näyttää juuri tuon pienoismallin mukaiselta.
Kiitos upeasta kuvasta ja arvoituksesta!
 
Takaisin
Ylös