Bregenz

Liittynyt
6 Tammikuu 2006
Viestit
349
Bregenz on läntisessä Itävallassa oleva kaupunki Bodenjärven rannalla. Kaupunkiin pääsee helpoiten junalla, mutta maanteitse ja vesitse on mahdollisuus myös päästä. Joukkoliikenne on melkein pelkästään busseilla toimivaa ja varsinaisesti kapungin sisäisessä liikenteessä on vain muutama linja, mutta ei 28000 ihmisen paikassa kovinkaan montaa linjaa voisi olla.

Omien havaintojen perusteella pääosa liikennöivistä busseista on lähialueille meneviä "landbus" väreissa olevia. Ainakin yksi Landbus linja ylittää Saksan rajan ja sen määränpää on Lindau. Ei taida olla kovinkaan yleistä, että matalalattiabussilla ajetaan linjalla rajojen yli. Toisena havaintona voi pitää sitä, että kahta linjaa ajetaan nivelbusseilla. Kolmanneksi voin sanoa, että yli puolet Stadtbus:sta ja Landbus:sta on MAN Lion´s tuoteperhettä. Muutamia poikkeuksia on muutama Mercedes Benz Citaro, Integro ja nivel O405N2 sekä Lindauhun ajavat matalalattia Setrat. Pääosan bussiliikenteestä hoitaa Voralberingin osavaltio, mutta jonkinverran liikennettä hoitaa myös muuallakin Itävallassa liikennöivä Postbus.

Junaliikneteen hoitaa tietenkin ÖBB, joka ajaa junia Feldkirchin suuntaan Itävallan sisällä, mutta myös Sveitsin St. Margaretheniin, jonne on matkaa n. 15 min, ja Saksan Lindauhun, jonne kestää n. 10 min. Lisäksi Wieniin ajetaan päivittäin muutama ICE, jonka kalustona on DB:n (Deutsche Bahnin) yksikkö ja joitakin EC-junia ajetaan SBB:n (eli Sveitsin rautateiden) vetureilla ja DB vaunuilla. Sveitsiläiset veturit ovat poikkeuksetta SBB:n "Cargo" värityksessä. (Kyljet siniset ja isoilla valkoisilla kirjaimilla lukee cargo.)

Linkki Bregenzin kuviin: linkki

PS Landbus:t ja Stadtbus:t erottaa toisistaan väreistä:
Stadtbus:

Landbus:
 
Takaisin
Ylös