Bussi, juna, raitiovaunu, metro - pienoismallit

Liittynyt
25 Maaliskuu 2010
Viestit
52
Herätetään keskustelua otsikosta. Eli mitä jäseniltä löytyy, mistä hankittu jne.

Sitten päänvaivaa aiheuttanut asia tähän liittyen. Mistä löytyisi (kohtuuhintaisia) R/C radio-ohjattavia linja-autoja esim. 1/43 ja siitä isommat ?! Olen yrittänyt Googlettaa ym. Tulos melkein täys 0.. Japanissa Kyosho tekee jotain pientä. Kiinassa myöskin (yllätys, yllätys..). Mutta sitten se suuri mutta eipä löydy jälleenmyyjää edes Japanista tai Kiinasta, saatikka Euroopasta. Tehtaita löytyy 2-3 työn ja tuskan jälkeen, mutta siihenpä se jääkin. Mikä avuksi? Jurppii kun löytyy kyllä melkeen joka marketista ties mitä monsteri härveliä ja tietysti alanliikkeestä jopa ihan asiallisia R/C rekkoja tai nuppeja. Mutta ei niitä linja-waunuja :mad:
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Juna-, metro- ja ratikkamalleista voi keskustella: http://veturitalli.net/ , suosittelen!
Ehkäpä selitys on, jotta bussit eivät ole niin miehekkäitä vehkeitä kuin kuorma-autot?
Ota jostain kuorma-automallista alusta ja tee itse bussin kori päälle.
 
Juna-, metro- ja ratikkamalleista voi keskustella: http://veturitalli.net/ , suosittelen! Ehkäpä selitys on, jotta bussit eivät ole niin miehekkäitä vehkeitä kuin kuorma-autot? Ota jostain kuorma-automallista alusta ja tee itse bussin kori päälle.

Katsoin tuon linkin, mutta autoista lähinnä vain H0-malleista oli aihelistausta. Muuten hyvä sivusto ja myös juna 1:1 sekä mittakaava harrastajalle kiinnostava.

Idea sinänsä hyvä tuosta omasta "koritehtaasta", mutta kun taito puuttuu. Täytynee yrittää sieltä itämaista vielä.
 
Varsinaisia pienoismalleja ei itsellä oikein ole, oheisessa kuvassakin olevat näyttävät enemmänkin leikkibusseilta, vaikka osa onkin hyvin jäljiteltyjä mersuja.

Oliskohan oikea rivi: MB O404, MBO404, MB O580 Travego, Scania Omnilink ja Ikarus 435

Ja mittasuhteet tuntuvat olevan kans "sopiva leluksi". Muut ovat tulleet lahjoina, paitsi tuo toinen vasemmalta tuli itse hankittua LiDL:stä.
 

Liitetiedostot

  • dosat.jpg
    dosat.jpg
    130.6 KB · Lukukerrat: 7,992
Varsinaisia pienoismalleja ei itsellä oikein ole, oheisessa kuvassakin olevat näyttävät enemmänkin leikkibusseilta, vaikka osa onkin hyvin jäljiteltyjä mersuja. Ja mittasuhteet tuntuvat olevan kans "sopiva leluksi".

Ihan pätevännäköisiä ovat itselläkin esimerkiksi tuo iso nivel oikealla kuvassa. Nykyään muuten minusta tuo lelu/malli rajanveto hämärtynyt. Moni "lelu" menee 80-90% mallista, ellei ala nyt nipottamaan. Lisäksi voihan sitä pientä fiksiä itsekkin tehdä noihin.

JSL:lle, kiitos linkistä. Pitänee kysellä tuoltakin asiaa.
 
Oliskohan oikea rivi: MB O404, MBO404, MB O580 Travego, Scania Omnilink ja Ikarus 435

Minulla on tuommoinen samanlainen Travego, mutta en tiedä sen mittakaavaa. Onko kenelläkään tietoa? Leluhan se on, mutta silti. Pakkaus on kadonnut jo kauan sitten.
 
Etsi kouluviivoitin tai muu mittausväline, ja aidon Travegon leveys on yleensä 2550 mm ja jos mallisi leveys on 57 mm niin skaala on likimain 1:45
 
Etsi kouluviivoitin tai muu mittausväline, ja aidon Travegon leveys on yleensä 2550 mm ja jos mallisi leveys on 57 mm niin skaala on likimain 1:45

Mittasin tuon mallin pituuden joka on 26cm ja oikea Travego on 12m niin sain tulokseksi: 1:46. Sain tuon tuloksen viestin lähettämisen jälkeen kun löysin mitan, mutta viestiä ei enää pystynyt poistamaan :???: Anteeksi mahdollinen ylimmääräinen vaiva.

Aika vähän tuossa mittakaavassa saa busseja. Valikoima tulee olemaan laiha...
 
Näkyy olevan pienoismalleja harrastavalle maanpäällinen taivas. En vain ymmärrä saksaa kuin muutaman sanan. Joten kuvien lisäksi en saa oikein mitään muuta irti tuolta. :icon_frown:
Asenna Client for Google translate. Löytyy googlaamalla. Jos hallitsee englantia, niin parhaan tuloksen saa saksa-englanti -käännöksellä. Saa siitä saksa-suomenkin. Mutta on kankeampaa.
Suosittelen kaikille.
 
Törmäsin tuossa aihemmin tässä kuussa vieraillessani Hampurissa paikallisessa pienoismalliliikkeessä Rocon H0-skaalassa olevaan malliin Düwagin GT8-vaunusta (valmistajan sivu vaunusta). Tuosta saisi pienellä maalaamisella kivan mallin Luddesta (paitsi, että raideleveys on väärä). Rocon verkkosivuilta ei löytynyt muita riatiovaunujen pienoismalleja, olisikohan noita mahdollista löytää muualta? Mallin näkemisestä kun syntyi kutkuttava ajatus muuttaa vanha pölyä keräävä pienoisrautatieni pienoisraitiotieksi... (Tietysti pitäisi ensin olla aikaa, tilaa ja rahaa, mutta ehkä joskus).
 
Takaisin
Ylös