Bussien päällipesu

Liittynyt
14 Tammikuu 2008
Viestit
69
Olen jo pitkään ihmetellyt, että onkohan Helbin jotkut bussit käyneet ikinä harjakoneessa. Ajelin tuossa 2-akselisen MAN:in perässä josta ei enää erottanut edes linjakilven, eikä takavalojen palavan kun oli niin paksulti kuraa päällä.
Rinnalle kun pääsin, huomasin auton olevan kyljistäänkin etupyörästä taaksepäin liki kattoon asti yhtä kurainen.
 
Yllättävän harvoin tunnutaan akvakraanaa annettavan autojen kyljille, suovasta nyt puhumattakaan. Sama kohtelu koskee myös sisätiloja.
 
Kyllä autot yleensä pestään joka päivä. Ne kuraantuvat vain niin äkkiä. Tankkauksen yhteydessä ne pestään. Pestään niitä sisältäkin, kevyt siivous päivittäin ja pesu harvemmin.
 
HelBin Ruskeasuon varikon autot ovat olleet viimeaikoina kyllä poikkeuksellisen likaisia varsinkin peräpäästään. Vanha vuorokausihuoltohallihan purettiin hiljan pois ja olisiko uuden harjakoneen kanssa vielä vähän käynnistysongelmia?
 
Tiedän toki miten tankkaus+vrk. huolto+pesu- ruljanssi yleensä menee, kunhan nyt vaan vertaan esim PL:n autoihin, joiden kanssa olen itse päivittäin tekemisissä.
 
Tiedän toki miten tankkaus+vrk. huolto+pesu- ruljanssi yleensä menee, kunhan nyt vaan vertaan esim PL:n autoihin, joiden kanssa olen itse päivittäin tekemisissä.

Käydäänkö PL:n autot pesemässä keskellä päivää?
Tuntuu että ovat YTV-alueen puhtaimmat autot.
 
PL:llä, tai oikeammin PKL:llä (Pohjolan Kaupunkiliikenne), uudemmat autot pestään päivittäin, paitsi todella kuraisina päivinä, jolloin ruuhka-autot voidaan pestä myös keskipäivän aikana. Normaaliolosuhteissa ruuhka-autot tankataan ja pestään joka toinen päivä.

Viime pe 26.12 harjakone tosin hajosi ja pesulinja saatiin kuntoon vasta ti 29.12. Siksi liikenteessä on nähty paljon kuraisia PL:n autoja.
 
Takaisin
Ylös