Bussit kartalla -palvelu?

Tänä päivänä busseissa Buscom järjestelmässä on kyllä gps-paikannus ja sillä kyllä saadaan reaaliaikainen sijaintitieto, aivan niinkuin Helmistäkin...

Reaaliaikainen sijaintitieto siellä bussissa olevassa laitteessa ei paljoa lohduta, jos tietoa haluttaisiin näyttää reaaliajassa netissä...
 
Buscom-järjestelmässä ei ole reaaliaikaista tiedonsiirtoyhteyttä, jolla bussien sijaintitieto voitaisiin välittää esimerkiksi HSL Live -palveluun. Busseissa on radiomodeemit, joilla siiretään varikolla tapahtumatiedot lipunmyyntilaitteesta keskusjärjestelmään.

HSL Livellä ei ole mitään tekemistä Helmi-järjestelmän kanssa.

Mutta HSL Livessä oli aikaisemmin joitakin bussilinjoja. Millä niiden sijaintitieto sitten saatiin?
 
Mutta HSL Livessä oli aikaisemmin joitakin bussilinjoja. Millä niiden sijaintitieto sitten saatiin?

Ne olivat ne autot joissa testattiin koemielessä WLAN-yhteyttä, eli niissä oli verkkoyhteys. Ratikoissa ja metroissahan on ne uutisnäytöt, joten niissä on myös verkkoyhteys, tosin enään ei ole matkustajille avoin.
 
Löysin tuossa nettiä selaillessani tälläisen sivuston: http://junat.dy.fi/bussikartta/ Kyseessä on sivusto jossa näkyvät kaikki(?) liikenteessä olevat Helmi-bussit. Toimii ihan hyvin: katson karttaa bussi kohta ikkunan alla. Katson ikkunasta: sieltähän se bussi tulee. Suosittelen.
 
Hieno :) Seuraan tässä tilannetta bussimatkalla ja huomaan, että kartta on minuutin verran jäljessä tositilannetta.
 
Takaisin
Ylös