Eeron kuvat

Heinäkuu lienee nyt valmis, ellen sitten vielä intoudu alkuviikolla tekemään pientä kierrosta. Ja onhan tässä tullut jo kierreltyä, kun kuvauspaikkakunniksi pääsivät mukaan tähän mennessä mm. Pärnu, Tallinna, Helsinki, Vantaa ja Oulu.
 
Päätinpä herättää kuukausikuvastoni kunnolla henkiin inventoimalla ja retusoimalla kaikki kuvani mitä ikinä vain tallessa on. Kuvastoon toki on tarkoitus laittaa esiin ainoastaan ne ruudut joissa vain suinkin jotain järkeä on. Toisin sanoen kaiken maailman suttukuvia ei sinne laiteta, joskin vuoden 2006 osalta tästäkin on hieman tingitty koska sen aikainen kamerani oli varsin heikko tekele. Tällä hetkellä valmiina on kokonaisuudessaan vuosi 2006. Vuosi 2007 on jo aloitettu tammikuun osalta. Koko homma sitten kestänee varmaankin talven yli, sillä tuosta eteenpäin kuvien määrä kuukausittain sen kun lisääntyy vähitellen. Tällä projektilla on sekin merkitys tosiaan, että alkuperäisistä ruuduista veistelen 1000:n pikselin levyisiä kuvia joita voi sitten julkaista tarvittaessa myös tietokannan puolella. Ja samalla nämä kuvat tulevat nimetyksi siten, että kuvan nimen alkupään numerot/kirjaimet viittaavat kuvauslaitteen malliin ja loppupäästä löytyy kuvauskohde.
 
Kevät on pitkällä ja sen myötä kuvia on kertynyt. Huhtikuussa käväistiin mm. Lahdessa, Kouvolassa, Valkealassa, Inkeroisissa, Kotkassa ja Porvoossa, kotiseutuja (Tampere) unohtamatta. Toukokuu on puolestaan aloitettu kuvasatsilla Jyväskylästä. Luvassa on tähän kansioon reilusti lisää kuvia koska retkiä on tiedossa myös ulkomaille. Ja retkistä puheenollen ne jokakeväiset luokkaretket näkyvät kuvien muodossa varmasti sitten kun niiden aika on ;)

Menneen ajan kuvia on myöskin retusoitu. Työn alla tällä hetkellä huhtikuu 2009 johon odotettavissa vielä lisää ruutuja heti kun ehtii...
 
Runsaasti kuvia viime ajoilta: toukokuussa tuli vielä poikettua Vaasassa stafettkarnevaaleilla sekä kuvailtua sekalaisia luokkaretkikuljettimia. Saksassa ja Luxemburgissa tuli myös poikettua ihan kuukauden lopussa. Kesäkuun kuvakollaasissa teemana edelleen pääasiassa luokkaretkiajoneuvot sekä Ylöjärvellä alkanut Nysse-liikenne. Ja ei sovi unohtaa myöskään päiväretkeä Tallinnaan jossa tuli kuvattua mm. Koplin raitiotien remontin aikaista bussilinjaa 52. Pienenä erikoisuutena tässä kuvakansiossa on se, että kuvista kaksi on otettu Paldiskissa.
 
Heinäkuu: http://aronee.kuvat.fi/kuvat/Kuukausikuvasto/2016/07/

Tästä yhteensä 318 ruutua käsittävästä kansiosta löytyy paljonkin. Alkukuusta poikettiin Jyväskylässä ja Mikkelissä. Kuun puolenvälin tienoilla tehtiin autoreissu Ouluun, josta kuvia myös tien päältä ja matkan varrelta. Näiden välissä tuli poikettua myös Porvoon länsiosissa. Lopuksi vielä kertyi isohko satsi kuvia Turun kuninkuusraveista.

Elokuu: http://aronee.kuvat.fi/kuvat/Kuukausikuvasto/2016/08/

Muutamia tilureita ja länskärin uutuuksia. Ja lisää tulee... :D
 
Pieni korjaus sun heinäkuun kuviin : Kuopion Liikenteen rahtiauto on 20. 19 on kaksi akselinen ;)
 
Viime aikoina kuvastoon on lisätty:

- Tammikuu 2017 - sisältää kuvia mm Tampereelta Uudeltamaalta ja Hämeenlinnasta.

- Retrokuvissa valmistunut heinäkuu 2009 jossa myös pari settiä etelänaapurista. Kotimaan puolella tuli puolestaan kuvattua tuolloin ihan mielenkiintoisia autoja niin kotikaupungista kuin vähän idempää ja pohjoisempaakin.
 
Heinäkuu 2017 taitaa olla nyt kuvailtu. Monenlaista on taas räpsitty monessa paikassa: olkaa hyvä!

(Muutama kuva vielä uupuu Tallinnan ja Tukholman kansioista, laitellaan esille kun joudetaan...)
 
Marraskuu jää huomenna taakse ja alkaa jälleen tuttu jokavuotinen joulun odotus. Vaan mikäpä olisikaan bussiharrastajalle sen mukavampaa kuin ratkoa Oikoradan bussisivujen Joulukalenterin kuva-arvoituksia!?
Joulukalenteri löytyy TÄÄLTÄ ja sisältää 23 kimuranttia luukkua (=joka päivä uusi luukku kehiin), joista jokainen pitää sisällään jonkun liikennöitsijän - menneen tai nykyisen - nimen. Odotus palkitaan jouluaattona luukussa 24, jossa oikeat vastaukset julkistetaan! Jotta ei kenellekään aiheutuisi pahaa mieltä, on kommentointi kuvakansiossa estetty, jottei kukaan paljastaisi oikeita vastauksia liian varhain.

Niinpä joulukalenterin värkkääjä toivottaa täten kaikille rattoisaa joulunodotusta! Ei ainakaan pitäisi olla tylsää... :D
 
Joulukalenteri löytyy TÄÄLTÄ ja sisältää 23 kimuranttia luukkua (=joka päivä uusi luukku kehiin), joista jokainen pitää sisällään jonkun liikennöitsijän - menneen tai nykyisen - nimen.

Tähän mennessä on ollut aivan loistavia pähkinöitä purtavaksi! Kiitos!
 
Odotus palkitaan jouluaattona luukussa 24, jossa oikeat vastaukset julkistetaan! Jotta ei kenellekään aiheutuisi pahaa mieltä, on kommentointi kuvakansiossa estetty, jottei kukaan paljastaisi oikeita vastauksia liian varhain.

Jouluaaton luukku ei ole vielä auennut. Spoilerina laitoin omat arvaukseni nähtäville. Älkää käykö katsomassa, jos haluatte odottaa virallisia vastauksia!
 
Takaisin
Ylös