Eliaksen joukkoliikennekuvagalleria

Kuukausittaiset kuvakansiot vuodelta 2016 ja sitä ennen löytyvät täältä.

Kun kaikki pakolliset lunta tarvitsevat juhlapyhät olivat ohitse, oli maanantaina 2. tammikuuta maa valkea ja lumipyry koetteli Tamperetta lähes koko päivän. Tämä tarjosi mainion tilaisuuden kuvata lähes postikortinomaisia maisemia, ja toi tullessaan varsin loistavia ja tunnelmallisia kuvia. Sähköbussitkin näyttävät aivan erilaisilta lumisissa maisemissa. Tässä muutamia poimintoja tammikuun kansiosta.

 
Ainakin kerran puoleen vuoteen olisi hyvä päivittää tätäkin aihetta. Kuukausittaiset kuvakansiot löytyvät tuttuun tapaan kuluneelta ja edeltäviltä vuosilta täältä.

Keväältä voisi erityisesti nostaa esille toukokuun kansion, jossa kuvia on etenkin raitiotien rakentamisen vuoksi myllerryksissä olevista paikoista, Sammonkadulta ja Itsenäisyydenkadulta. Kesäkuun kansio jäi sisällöltään melko kapeaksi, mutta ehtipä sinnekin tallentua esimakua raitiotiestä, kun Tampereella vieraili Ratikkapäivänä 6.6. Helsinkiin matkalla ollut raitiovaunu. Heinäkuun kansiolla on sitä vastoin senkin puolesta tarjota eniten kuvia pitkään aikaan, noin nelisenkymmentä kappaletta. Kuvia voi löytää muun muassa linjojen 3 ja 5 poikkeusreiteiltä Hervannassa, tylsästä mutta kauniista kesäpäivästä Linnainmaalla ja Sääksjärvellä, Paunun uutuuttaan kiiltävistä Volvoista Nekalassa sekä niin ikään Itsenäisyydenkadun työmaalta. Myös kesälinja 100 on dokumentoitu.

 
Ruska tarjoaa hyvän syyn päivittää.

Elokuun kansion tärppeinä sähköbussipäivä linjalla 6. Mukana video sähköbussilla Lukonmäen kipuamisesta ylöspäin. Kuvia myös TKL:n viimeisiltä päiviltä linjalla 21, kun Tesoman uusi liikekeskus kohoaa taustalla. Talvikauden alusta alkaen linjaa on ajanut Pirkanmaan tilausliikenne. Linjan 6 poikkeavan kaluston lisäksi muistikortille tallentui myös kuva Pitkäniemessä järjestettävien Ylis-festareiden lisäliikenteestä.

Syyskuun kansion lähes kolmekymmentä kuvaa tarjoavat näkymiä raitiotietyömaalta Pyynikintorin ja Hämeenkadun välistä sekä ihanan värikkäitä syksyisiä otoksia Pispalasta.

 
Takaisin
Ylös