European Passengers' Federation

Compact

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
20 Heinäkuu 2005
Viestit
2,281
Pitäisikö Suomeenkin saada EPF:n haarakonttori?

EPF:n sivuilta voidaan todeta, että heidän lähin yhteistoimintajärjestö toimii Ruotsissa eli Resenärsforum.

Suomessa on perustettu kuriositeetin puolesta Rautatiematkustajat ry Kemijärvellä! Sielläpä on liikenteessä peräti yksi juna vuorokaudessa yhteen suuntaan.

Maassamme lienisi tarvetta myös EPF-kriteerit täyttävälle toimijalle?
Vahtisi joukkoliikenteen käyttäjän eli maksajan etuja ja toisi/vaatisi esille parannusehdotuksia.
 
Jokin matkustajaliitto voisi olla paikallaan, jolla olisi paikallisjärjestöjä, esim. Helsingin/Turun/Tampereen seudun joukkoliikennematkustajat ry:t ja valtakunnallinen Rautatiematkustajat ry.
 
Varottaisin liiasta innosta perustaa uusia yhdistyksiä. Suomessa on liian yleistä, että perustetaan aina uusi yhdistys lähes samoille asioille, jolloin lopputuloksena on kolme puolikuollutta, joiden toimihenkilöiden aika menee perusasioiden hoitamiseen, kun samoilla resursseilla pyöritettäisiin yhtä toimivaa hieman laaja-alaisempaa yhdistystä. Yhdistysmuodolla on toki etunsa, kuten oma talous sekä asema juridisena henkilönä, joka voi esimerkiksi lausua asioista ja tehdä hallinnollisia kanteluita.

Jos on olemassaoleva yhdistys, on järkevämpää elvyttää sen toimintaa.

Rautatiematkustajat ry on perustettu nimenomaan raideliikennematkustajien etujärjestöksi, ja se tarvitsisi toimijoita. Kemijärvi on valittu perustamispaikaksi siksi, että se on viime aikojen ainoa esimerkki matkustajien onnistuneesta taistelusta yhteyksien palauttamiseksi.

Suomen liikenneliiton taas on ollut tarkoitus toimia kattojärjestönä eri kestävän liikenteen toimijoille. Sekin tarvitsee lisää toimijoita. Nyt järjestössä pitäisi viimeinkin olla henkilöjäsenyysmahdollisuus, joka suoraan mahdollistaisi esimerkiksi paikallisten toimintaryhmien perustamisen ilman että täytyy pyörittää omaa byrokratiaa.
 
Takaisin
Ylös