Hanomag-kapsu - kenen?

Compact

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
20 Heinäkuu 2005
Viestit
2,276
Helsingin Hehku -nimisellä Opetusviraston historianopiskelusivustolla on arkistokuva eräästä kapearaideveturista. Valmistajanlaatan muodosta päätellen se näyttää Hanomag-veturilta

Kuvassa veturia nostellaan pois laivan kannelta ja ollaan siis Helsingin satamassa. Kuva liittyy Helsingin "teollistumiseen" ja kuvateksti kertoo tapahtuvan "purku- ja lastaustöitä satamassa".

Tietäneekö/arvanneeko kukaan veturin historiaa?
 
Compact sanoi:
Tietäneekö/arvanneeko kukaan veturin historiaa?
Oisko matkalla Nokialle? Muistaakseni niillä oli tuollainen Hanomag, joka vielä 1970-luvulla seisoi Tampereen kaupungin varastossa Nekalassa Tampereen teknilliselle museolle annettuna.

Antero
 
Katsoin "Suomen juna- ja raitiovaunukuvastosta" tuota Nokia-yhtiön Hanomagin veturin valokuvaa. Se konehan on siis edelleenkin tallessa ja voi aika hyvin. Nykyinen kotivarikko on Uudenkaarlepyyn Kovjoella Suomen ainoalla 600 mm:n raideleveydellä museaalisia joukkoliikennepalveluksia tarjoavalla radalla "Nykarleby Jernväg".

Nokia-yhtiön veturissa on valitettavasti vain kaksi akselia ja vesitankit ovat erilaiset. Ei siis voi olla se.

"Suomen juna- ja raitiovaunukuvastoa" lienee muuten edelleen saatavana Suomen Rautatiemuseon shopista. Vaan ei varmasti kauaa!
 
Takaisin
Ylös