Havaintoja HSL-alueelta - kesäkuu 2013

12.06.13 Espoo

Montako u-linjaa tiedät missä ei HSL:n matkakortti käy?

Esimerkiksi U-linjoilla 167-190, 280 ja 290 HSL:n matkakortti (seutuliput) käy vain Pohjolan Liikenteen liikennöimissä vuoroissa. Asiasta on tarkemmin tietoa HSL:n Palvelu- ja myyntioppaan sivulla 57.
 
Esimerkiksi U-linjoilla 167-190, 280 ja 290 HSL:n matkakortti (seutuliput) käy vain Pohjolan Liikenteen liikennöimissä vuoroissa.

No kyllä ne mulla on hyvin käynyt Amperin, Wikströmin ja Vainion vuoroillakin ainakin tähän asti.. :lol:

PS. Mikä U-linja se sitten olisi jos siinä ei kävisi ne matkakortit? :lol:

EDIT: Siinä puhutaan kertalipuista, voitaisiinko sillä tarkoittaa paperisia kertalippuja?
 
Viimeksi muokattu:
Esimerkiksi U-linjoilla 167-190, 280 ja 290 HSL:n matkakortti (seutuliput) käy vain Pohjolan Liikenteen liikennöimissä vuoroissa. Asiasta on tarkemmin tietoa HSL:n Palvelu- ja myyntioppaan sivulla 57.

EDIT: Siinä puhutaan kertalipuista, voitaisiinko sillä tarkoittaa paperisia kertalippuja?

Tämä on ainoa mahdollinen selitys, koska koko U-linjojen idea on, että niissä käy HSL:n matkakortti, sekä kausilippu että arvo. [Kysymysmuotosi ehkä olikin hienoista sarkasmia.]

Kertaliput todella eivät käy kuin tietyillä linjoilla. Luettelo niistä löytyy täältäkin: http://www.hsl.fi/FI/liputjahinnat/muutliput/Sivut/Uliikenne.aspx

---------- Viestit yhdistetty klo 17:21 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 17:17 ----------

Kysymys U-linjasta: voiko 540:llä matkustaa tavallisella seutumatkakortilla?

Tähän alkuperäiseen kysymykseen voi siis vielä vastata, että luonnollisesti, kuten kaikilla muillakin U-linjoilla. Samoin niillä kaikilla käyvät vuorokausiliput. Lisäksi sattumalta juuri 540:llä myös paperiset kertaliput käyvät ja niitä voi jopa ostaa kuljettajalta.
 
Kirkkonummen suunnan U-linjoilla 167-190, 280 ja 290 kertalippujen kelpoisuus ainoastaan Pohjolan Liikenteen busseissa johtuu HSL:n, Pohjolan Liikenteen ja VR:n lippuyhteistyöstä. Sen vuoksi kertaliput eivät käy maksuksi muiden liikennöitsijöiden vuoroissa. Ja mikäli tätä yhteistyötä ei tehtäisi, eivät kertaliput kävisi maksuksi edes Pohjolan Liikenteen vuoroissa.

http://www.pohjolanliikenne.fi/fi/index/ajankohtaista/news_111.html
 
Kysymysmuotosi ehkä olikin hienoista sarkasmia.
Elmo, ei sentään. Tämä kuvio on sekava kun ei tiedä kummasta lipputyypistä puhutaan, kun bussifriikin kysymys perustui seudullisen matkakortin kelvollisuuteen U-linjoilla, ja prompterin vastaus taas samalla matkakorttiin ja paperiseen kertalippuun.

kuten kaikilla muillakin U-linjoilla.
Juuri näin, jokainen U-linja, mitä on merkitty HSL:n sivuilla, kaikissa niissä KÄY matkakortit, oli se joko pahvinen tai muovinen kunhan vaan on aikaa tai arvoa millä maksaa matka.
 
EDIT: Siinä puhutaan kertalipuista, voitaisiinko sillä tarkoittaa paperisia kertalippuja?

Tämä kuvio on sekava kun ei tiedä kummasta lipputyypistä puhutaan, kun bussifriikin kysymys perustui seudullisen matkakortin kelvollisuuteen U-linjoilla, ja prompterin vastaus taas samalla matkakorttiin ja paperiseen kertalippuun.

Aa, nyt ymmärrän, kysyit todella tarkoittaako kertalippu sitä bussinkuljettajan myymää paperinpalaa. Ja kyllä, kertalippu on nimenomaan se, ja on siis aina paperinen. Matkakortilla ostetut kertakäyttöiset liput ovat arvolippuja, eivät kertalippuja. Kieltämättä nekin voisi ajatella kertalipuiksi, kun ne kerran ovat kertakäyttöisiä, mutta erottelu juontaa juurensa siitä, että matkakortin arvo korvasi sarjaliput. Arvolippu ei siis tavallaan ole kertalippu vaan sarjalipun osa.
 
12.6.

Tammelundin liikenne #1 (Scania Citywide) oli tänään Tampereen Keskustorilla poikkeamassa. Linjakilvissä "Tammelundin liikenne".
 
13.6.2013

Nobinan Jokeriteleissä 450 ja 457 on kummassakin ZF-vaihdelaatikon momenttilukitus sökönä. Melkoista örinää pitävät tästä työpaikan ohi ajellessaan..
 
Takaisin
Ylös