HelBin uusi väritys

TEP70

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
25 Heinäkuu 2005
Viestit
1,382
kuukanko sanoi:
Scan-Autolla on nyt myös HelB 610, vastaava kuin PL:n uudet Scalat mutta ledilinjakilvin. Siinä on uusi HelB-väritys, jossa kattokin on tummansininen ja ikkunalinjan alapuolella kiertää valkoisen raidan yläpuolella vaaleansininen raita.
Muuten väritys näyttää ihan kivalta, mutta raidat voisivat jatkua myös keulan ympäri ilman katkeamia. Nyt ne loppuvat vähän pöljästi.

MODEDIT/kuukanko: Viestiketju on katkaistu vuodenvaihteen 2005/2006 uusia busseja käsittelevästä ketjusta
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Muutaman päivän olen yrittänyt noita Helb:n uusia värejä niellä, tuloksetta. Liekö sitten suunniteltu jonkinasteinen kompromissi, mikä toimii jossain tietyssä bussimallissa ja on ripaus niin HKL-Bussiliikennettä kuin STA:takin, mutta lopputulos ei ainakaan sovi Scalan kauniisiin muotoihin (tai ne mitä Scalan muodoista on enää jäljellä kiitos ylikorkean perän K-alustan tuomana)

Vaikkakin kunnalliset liikennelaitokset ja niiden jälkeläiset ovat olleet usein esimerkkejä siitä, että näin tehdään yksinkertaisin maalaus autoon, voi pitää niin TKL:n, TuKL:n kuin HKL-Bussiliikenteen värejä komeina tuohon sotkuun nähden.

Toivottavasti kännykkäkameran kuvat vain hämäävät ja lopputulos onkin kaunista katseltavaa, mutta tuo keula... se on jotain kamalaa.
 
En fanita pastellisineä

Minusta tuo STA:n vaaleansininen saisi vähitellen jäädä historian hämärään, tiluripuolellekin voisi suunnitella uuden kuosin käyttäen niitä alkuperäisiä 1950-luvun sinivalkosävyjä!
Nämähän ovat tietty makuasioita ja pastellisinellä on epäilemättä ystävänsä... :wink:
 
Olisivat edes jättäneet katon valkoiseksi.
Ei kyllä minuakaan miellytä tuo vaaleansininen.
 
Onkohan sama firma suunnitellut uudet värit,
joka suunitteli HelBin logonkin.
Ei ole firman graafikoilla paljonkaan mielikuvitusta

Tosta voisikin laitta pollin pystyyn: Oma HelB-värinen/logoinen bussisi
hehe :D
 
Uudet värit

Minusta 1950-luvun HKL-väritys oli hyvä. Uusi väri on vähän sinne päin, raita vaan on väärän värinen. Ja katto. Ja sinisen sävykin. :)

Antero
 
Uusi väritys tosiaan muistuttaa vanhaa 50-luvun väritystä, tosin kuten Antero totesi, on sinisen sävy ihan toinen. Mutta parempi väritys tuo on kuin ihmeelliset viritelmät Connexilla, Pohjolan Liikenteellä ja Concordialla. Kuitenkin käsite sininen bussi on niin iskostunut ihmisten mieliin, ettei mitään muita värejä edes toivokaan kokeiltavan. Toisaalta 90-luvulla käytetty sinivalkoinen jossa kiersi harmaa raita, oli yksi parhaita versioita!
 
HelB'in uusi väritys on mielestäni hieman epäonnistunut.
Sininen saisi olla syvempi, katto vaalea...
 
Jaah onpa erikoisen näköisiä nuo uudet Helbit, mutta kaipa tuohon tottuu. Jotenkin noista tuli mieleen Tampereen bussit, enpä tiedä miksi kun eivät ne niitä kuitenkaan värijaoltaan muistuta. Olisiko sininen kuitenkin lähellä Treen sinistä?
 
Parempi sininen

Minusta sininen ainakin näyttää entistä paremmalta, eli tummemmalta ja siten lähemmin 1960-luvun sinisen bussin siniseltä. Siihen vielä raidaksi hopearaita kultareunuksin... Ei kun tietenkin oranssi raita! Nämähän ovat poikkeuksellisia "edestä sisään" -busseja, kuten vanhat taittoikkunaiset Leylandit. Niillä oli pikkupoikana niin hieno matkustaa Herttoniemestä Helsinkiin.

Antero
 
Näin tänään uuden värityksen päivänvalossa. Se näytti onnistuneemmalta kuin kuvissa. Sininen on todella syvä, ei turkoosi, minkä vaikutelman sain aikaisemmin. Ainoastaan tummansininen katto on outo...
Ja sisältähän maakaasu-MAN on onnistunut. Matalalattiainen osa ulottuu takaovelle asti. Penkeissä on jalkatilaa runsaasti. Olen toodella tyytyväinen
 
Takaisin
Ylös