Helsingin linja 52A

JT

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
29 Kesäkuu 2005
Viestit
2,373
JMerlin sanoi:
Joku voi tietysti olla sitä mieltä, että noista kirjaimista on turha nipottaa. Itse olen eri mieltä. Esimerkiksi muutama kuukausi sitten odottelin Haagassa bussia 52 itään. Linjakartattomalle pysäkille saapuu minulle tuntematon 52A, mitä teen? Onko kyseessä päälinjaa pidempi linja, jolla pääsen Kumpulaan? Ei suinkaan, vaan 52A haarautuu itäpäästään paljon ennen Kumpulaa eri suuntaan kuin 52, eikä sitä paitsi liene edes juurikaan pidempi.
Olet kyllä oikeassa. Ainoat osuudet, joilla 52A ja 52 kulkevat samaa reittiä ovat Lapinmäentie - Eliel Saarisentie sekä Pirkkolantie - Norrtäljentie, eli minusta tähän ei sovi mikään PK-seudulla käytettävistä kirjaimista. Vai olisiko hyvä jos aikataulussa ilmoitettaisiin tyyliin T = suoraan Huopalahdentietä ei aja Munkkivuoren kautta, suoraan Eliel Saarisentietä, Norrtäljentien kautta, Latokartanoon/ -sta. Täten tunnuksen 52A pitäisi vaihtaa numeroksi 56, kun 50-sarjassa ei muita taida olla vapaana.
 
JT sanoi:
Olet kyllä oikeassa. Ainoat osuudet, joilla 52A ja 52 kulkevat samaa reittiä ovat Lapinmäentie - Eliel Saarisentie sekä Pirkkolantie - Norrtäljentie, eli minusta tähän ei sovi mikään PK-seudulla käytettävistä kirjaimista.
Itse asiassa vain 52 ajaa Lapinmäentietä, 52A sen sijaan oikaisee Haagan liikenneympyrään jatkamalla suoraan Huopalahdentietä. Ja Eliel Saarisen tien osalta taas vain 52A kulkee ko. tien päästä päähän, sen sijaan 52 poikkeaa välillä Etelä-Haagaan ja palaa sitten takaisin samalla tielle...

Eli yhteisiä osuuksia on vielä vähemmän kuin kirjoitit.

Kyseinen linjahan perustettiin täydentämään seutulinjaa 550, joten minun ääneni menee kyllä linjatunnukselle 550B (vaikka kyseessä ei olekaan seutulinja).
 
Koska raitiovaunulinjalla 1 ja bussilinjalla 51 on sama reitti Hakaniemestä Kallion kautta Mäkelänkatua Pohjolankadun risteykseen asti niin kenties linjan 51 reittiä voisi muuttaa siten että se ajaisi Maunulasta linjan 52 nykyistä reittiä Vanhaankaupunkiin jolloin linjan 52 voisi johtaa Malmille nykyisen 512:n reittiä,koska linja 51 ei liikennöi la-iltaisin eikä sunnuntaisin niin silloin voitaisiin ajaa linjaa 52N nykyistä 52:n reittiä. Ruuhka-aikoina voisi ajaa linja 52V nykyisen 52A:n reittiä viikkiin. Näin ollen linjan 512 voisi lopettaa ja korvata linjalla 522 joka ajaisi Pitäjänmäen sijasta suoraan kehä I:stä Leppävaaraan, 522:lla voisi olla myös A-vuoroja ruuhka-aikoina jotka ajaisivat Otaniemeen asti kuten nykyinen 512A.
Linja 51 on poikittaislinja joten en näe mitään syytä miksi sen pitäisi ajaa kaupunkiin asti, linjalta on myös hyvät vaihtoyhteydet mm. Maunulassa useille linjoille joilla pääsee kaupunkiin.

Linjat menisivät näin:

51 : Vanhakaupunki-Oulunkylä-Konala(Hankasuontie)
52 : Malmi-Maunula-Munkkiniemi
52N: Vanhakaupunki-Oulunkylä-Munkkiniemi
52V: Viikki-Oulunkylä-Munkkiniemi
522 : Itäkeskus-Malmi-Leppävaara
522A: Itäkeskus-Malmi-Leppävaara-Otaniemi
 
Takaisin
Ylös