Helsingin linja 79A aloittaa 2.1

aki

Liittynyt
30 Kesäkuu 2005
Viestit
4,278
HKL ottaa jälleen käyttöön ruuhkalinjan 79A välille Latokartano - Siilitie (M). Linjaa liikennöidään arkisin klo 7 - 8.30 ainoastaan suunnassa Latokartano - Siilitie. En edes enää jaksa laskea kuinka mones kerta tämä on kun kyseinen linja perustetaan. Mitä järkeä on jatkuvasti perustaa ja lopettaa kyseistä linjaa, ainakin tuollainen jatkuva muutos aiheuttaa epäselvyyttä matkustajille.
 
Taas on tainnut käydä niin, että Latokartanon kasvaessa 79:t ovat joutuneet jättämään matkustajia pysäkille aamuruuhkassa ja 79A tulee hätäratkaisuksi ongelmaan. Sitten aikataulukauden vaihtuessa voidaan taas lisätä 79:n liikennettä ja lopettaa 79A, kunnes Latokartanoon valmistuu taas lisää taloja...

79:llä liikenne alkaa olla jo niin tiheää, että siellä kannattaisi kasvattaa kalustokokoa ennemmin kuin jatkuvasti tihentää vuoroväliä. Kuitenkin vielä syksyllä HKL:n kanta oli, että 79:n matkustajamäärät eivät edellytä suurempaa kalustoa.
 
Omituista soutamista ja huopaamista seiskaysin kanssa, tukisivat ennemmin 68:aa ja perustaisivat sen pikalinjan, kun raideyhteyttä Viikkiin-Latokartanoon tuskin saadaan vuosikymmeniin. Alue kylläkin laajenee koko ajan.
 
68:ltahan taannoin säästettiin auto pois, kun Latokartanon matkustajat eivät käytäkään sitä vaan menevät keskustaan nopeammalla 79 + metro -yhdistelmällä. Ensi syksynä se 68:lta säästetty auto tosin saatetaan palauttaa, kun Latokartano on kasvanut tarpeeksi.
 
Se ratikka saattaa hyvinkin toteutua suht lähiaikoina. Ensi vuonna käynnistetään toimivuustarkastelu, jossa selvitetään ratikalle uutta keskeisempää reittiä. Hyvällä tuurilla se johtaa valmistuttuaan hankesuunnitelman laatimiseen.

Pitää muistaa, että tällä hetkellä HKL suosii nimen omaan metroliityntää, joten sillä periaattella 79 kannattaa liikennöidä tiheällä vuorovälillä (=hyvä palvelu) ja kerätä matkustajia metroon. Ehkä ensi vuonna ymmärretään sitten suoran linjan etu. Viira eli VIIkin RAtikka oikein toteutettuna on huomattavasti parempi palvelu kuin 79+metro tai 68.
 
Takaisin
Ylös