Helsinki aina vain kärjessä

Yritän nyt välttää olemasta synkkämielinen ja kotimaata vähättelevä suomalainen, mutta jotensakin etäisesti tuntuu siltä, että helsinkiläisten kyselyyn vastaajien odotukset ovat alhaalla tai sitten kiltit ihmiset eivät uskalla kritisoida. Luulisi viime talven jäljiltä kaupunkilaisilla olevan myös vähemmän kukkeita kokemuksia joukkoliikenteestä. En tällä tarkoita mitenkään kiistää Helsingin järjestelmän hyviä puolia, mutta voisi olla mielenkiintoista kuulla, mitä vaikkapa vertailun kakkosen (edelliskerran ykkösen), Wienin, asukkaat sanoisivat Helsingin joukkoliikenteestä.

Muoks:

Eurostatin raportti (kysely siis kattaa elämän laadun kaupungissa monelta muultakin osin kuin liikenteen suhteen):

http://ec.europa.eu/regional_policy/sources/docgener/studies/pdf/urban/survey2009_en.pdf

Kyselyssä on selvitetty myös, miten usein julkisia käytetään ja miten kuljetaan päivittäin töihin ja kouluun. Näissä Helsingin julkiset eivät ole ykkösiä, mutta ihan kohtuullisesti pärjäävät kumminkin. Oululaisten pyöräily esiintyy edukseen.
 
Viimeksi muokattu:
Suomalaiset ovat yleensä tyytyväisiä vähempään kuin keskieurooppalaiset. Minusta nuo tulokset eivät ole laisinkaan yllättäviä.
 
Ja taas...

Arvatkaa, miksi Eurovision laulukilpailuissa ei saa äänestää oman maan kappaletta! Ja arvatkaa, miksi itäeurooppalaiset ja esim. turkkilaiset kappaleet menestyvät, kun oman maan äänestysrajoitus perustuu soittajan maakohtaiseen suuntanumeroon ja Eurooppa on täynnä itäeurooppalaisia siirtolaisia.

Sitten kun tulee sellainen testi, jossa on arvoitu vain muita kuin oman kotikaupungin liikennejärjestelyitä, alan ottaa vakavasti.

Ja hyvää kesää ja antoisia matkoja tutustumaan esim. Euroopan parhaaseen joukkoliikenteeseen – siellä muualla kuin Helsingissä.

Antero
 
Helsingissä on joukkoliikenne hoidettu huomattavasti paremmin kuin muualla Suomessa. Tämä ei tarkoita kuitenkaan sitä, että se olisi erityisen hyvää. Mm. metron liityntäliikennepakko ei ole parasta, ei halvinta eikä tehokkainta joukkoliikennettä muuta kuin näenneäisesti.

Ongelma näissä äänestyksissä on, että ei tiedetä paremmasta. Lisäksi mm. Tampereella on yleistä, että paikallista joukkoliikennettä kehuvat mainioksi ne, jotka itse ajavat lähes kaikki matkansa autolla, tai sitten ne, joiden kotikunnassa joukkoliikenne on kerran päivässä kulkeva postiauto.
 
Takaisin
Ylös