Helsinki ja Tallinna selvittävät yhteistä seutulippua

738

Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
53
HELSINGIN SANOMAT
KESKIVIIKKONA 27.7.2005


Helsinki ja Tallinna selvittävät yhteistä seutulippua
Julkaistu 20:41

Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunta YTV selvittää parhaillaan Tallinnan ja Helsingin seutukuntien yhteisen joukkoliikenneverkoston ja lippujärjestelmän edellytyksiä. Asiasta kertoi ensimmäisenä keskiviikon Taloussanomat.
YTV:n johtavan suunnittelijan Heikki Sahlstenin mukaan kyse on alkusuunnitelmasta. Tarkoituksena ei vielä ole kehittää yhteistä lippua.

"Tässä selvityksessä tutkitaan ainoastaan, mitä esteitä täytyisi ratkaista, jotta tulevaisuudessa voitaisiin tällaista lippua harkita. Tarkoitus on nyt tarkastella joukkoliikenteen infrastruktuuria Uudenmaan, Tallinnan ja Harjun maakunnan alueella, ja saada niistä yhtenäinen kuva."
Selvitys ei koske maiden välistä laivaliikennettä.

Hankkeen rahoitus tulee pääosin Euroopan aluekehitysrahastosta.
Kustannusarvio on noin 280 000 euroa, josta Suomen maksettavaksi tulee vajaa 27 000 euroa ja Viron vajaa 90 000 euroa.
Ensi kesänä valmistuvassa selvityksessä käsitellään yhteisen lippujärjestelmän aiheuttamia kustannuksia, aikatauluja ja hankkeen realistisuutta.
Sahlsten ei pidä yhteistä lippujärjestelmää täysin mahdottomana ajatuksena. Hän kuitenkin painottaa, että yhteinen järjestelmä voitaisiin ottaa käyttöön vasta vuosien päästä.

Hankkeen käynnisti virolainen Harjun maakunta.
Mielenkiintoinen suunnitelma! Tosin vaatinee ensin maiden välisen elintasokuilun kavenemista, mikäli lipun halutaan olevan samanhintainen kummallakin puolen lahtea. Erihintaisella hinnoittelupolitiikallahan Suomenlahdelle syntyisi uusi turismin muoto nimeltä sarjalipputurismi. Tosin nykyvauhdilla kuilu näyttää kapenevan sangen nopeasti.
 
Minä en keksi tälle suunnitelmalle mitään muuta järkeä kuin rahojen pumppaamisen EU:lta. Yhtenäiset lippujärjestelmät ovat erinomaisia alueilla, joissa on paljon yhtenäisiä matkaketjuja, mutta Helsingin ja Tallinnan välillä tälläisestä ei voida puhua.
 
Kyllähän Suomenlahdella käydään jo nyt paljon päivän mittaisilla työmatkoilla kummallakin puolen lahtea, ja maiden välisen elintasoerojen kaventuessa katoaa halvan viinan ja muiden kulutushyödykkeiden perässä tehtävä ns."poroturismi", mutta tämän tarvematkailun osuus säilynee ennallaan, ja jatkanee vielä kasvuaan nykymeiningillä, jossa vähän suomalaisyrityksellä jos toisella tuntuu olevan tytäryhtiöitä Virossa.
 
Jos nyt ensin kehitettäis lippualue joka ulottuu Hangosta Loviisaan ja Helsingistä Hyvinkäälle. Eli sama lippujärjestelmä koko Uudellemaalle riippumatta siitä onko kulkuväline bussi, juna, laiva tai vaikkapa ufo (jos nyt joku sellaisella liikennöis).

/Skurubisin
 
Skurubisin sanoi:
Jos nyt ensin kehitettäis lippualue joka ulottuu Hangosta Loviisaan ja Helsingistä Hyvinkäälle. Eli sama lippujärjestelmä koko Uudellemaalle riippumatta siitä onko kulkuväline bussi, juna, laiva tai vaikkapa ufo (jos nyt joku sellaisella liikennöis).
Ja ettei tarvis mennä edes niin pitkälle, niin näkisi nyt ensin edes YTV-alueen yhtenäisen lippujärjestelmän eikä sellaisen, joka riippuu asuinkunnasta.

Onhan sekin päätöntä, että joukkoliikenteen käyttö 5 km:n päästä keskustasta lännestä (vuosilippu 835 e) maksaa lähes 2 kertaa niin paljon kuin idästä (vuosilippu 443 e). Sen sijaan autoilijalle ei tätä kiusaa ole. (Vuoden työmatkabensat nykyhinnalla noin 240 e. Tiedän toki, ettei se ole pelkkä bensa, mutta niin ihmiset kumminkin laskevat.)

Mahtaisikohan tälläkään olla mitään vaikutusta siihen, että joukkoliikenteen käyttö lännestä ei ole niin suosittua kuin muilta suunnilta.

Antero
 
Takaisin
Ylös