Helsinki keskeisten raidelinjastojen teemoitus selkeämmin

Liittynyt
26 Elokuu 2005
Viestit
36
Tukholmasta lainattua, Helsinki keskeisiin raideliikennejärjestelmiin eri värinen teemoitus suunnan tai käyttötavan mukaisesti. Selkeyttäisi turistien liikkumista, sekä toisia linjoja säännöllisesti käyttävien vaihtoja. Lisäksi city-, rengas- ja kehälinjat kuuluisivat ko. teemoituspakettiin.

Punainen linja
(tuleva 2 satama – satama, muu niemen poikittainen liikenne)

Oranssi linja
(metrolinjat)

Keltainen linja
(1A,1,6-raitiolinjat)

Vihreä linja
(I,K,N sekä T,H,R mukaan lukien Tampereen ja Kouvolan lähijunat sekä tulevat Z-oikoratajunat)

Sininen linja
(M,A,E sekä L,U,S,Y-junat)

Violetti linja
(10,4T,4-raitiolinjat)

Keskustalinja
(3B,3T-raitiolinjat)

Rengaslinja
(7A,7B-raitiolinjat)

Kehälinja
(8-raitiolinja)

Tukholman tapaisissa koko läänin kattavissa linjakartoissa näyttäisin osana punaista linjaa mm. Suomenlinnan lautan sekä bussit 15A 15 ja 13, samoin Bussi-Jokerin lisäisin kymmenenneksi teema-linjastoksi. Samoin merkitsisin Tampereelta ja Karjaalta lähtevät kiskobussit liityntälinjoiksi, kuten Kouvola-Kotka paikallisjunatkin.

- Elmeri
 
Muuten hyvä idea, mutta vaihtaisin vihreän ja sinisen päikseen, koska linjojen nykyiset värit ovat Pääradalla sininen ja Rantaradalla vihreä. Sitten harkitsisin M-linjan laskemista noihin metrolinjoihin, onhan sen nykyinen linjaväritys VR:n reittikartassa oranssi, ja kirjain ja rataverkko Huopalahdesta pohjoiseen metronkaltainen. :p

Koko läänin kattavissa linjakartoissa siis näkyisi Tampere, joka on Länsi-Suomen lääniä? Minä en merkitsisi Tampereen Haapamäen suunnan kiskobusseja liityntään, koska se on ainakin tällä hetkellä pysähdystensä suhteen jotain ihan muuta kuin uskoakseni haet takaa. Tampereen tulevaisuuden paikallis/taajamajunaliikenne on järkevää merkitä liityntälinjoiksi vasta, kun se oikeasti toteutuu.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös