Miksi on ylivoimaista kertoa kuka oikeasti on?
En ota kysymykselläni kantaa siihen, pitääkö vaiko ei pidä kertoa, molemmilla asioilla on puolensa. Mutta kiinnostaa vain tietää, miksi joku haluaa pysyä salaisuutena.
Kysymys ei ole minulle suunnattu, mutta minusta tämä on tärkeä kysymys kaiken verkkokeskustelun kannalta.
Itse pidän tämänhetkistä nimimerkkikäytäntöä hyvänä. Syy tähän on lähinnä sähköisten aineistojen helpot sanahaut.
Minusta on mukava voida keskustella tällä palstalla nimimerkin takaa, mutta niin, että kuka tahansa kirjautuneista voi henkilötiedoista katsoa kuka olen. En siis häpeä kirjoittamaani. Olen aiheesta vain kiinnostunut, minulla ei ole mitään varsinaista joukkoliikenneosaamista. Jos kirjoittaisin nimelläni antaisi nimellä googlaus heti monta osumaa joukkoliikennefoorumille. Olen työkseni tutkija ja julkaisen omalla nimelläni kovin erilaisista asioista ja halauankin nimeni liitettävän ensisijaisesti työasioihin.
Sinänsä olen kiitollinen sille, että monet myös kirjoittavat omalla nimellään, koska se kuitenkin antaa foorumille tiettyä uskottavuutta. Erityisesti kun on kyseessä henkilöt, jotka ovat joukkoliikenneammattilaisia tai poliittisesti aktiivisia nostaa tietoisuus siitä, että juuri nämä tyypit kirjoittavat tänne foorumin profiilia.
Perinteinen täyden anonymiteetin puolustus on, että asioiden ja argumenttien tulee väitellä, eikä ihmisen asemalla/nimellä tule olla merkitystä. Epämukavatkin totuudet saadaan silloin esille. Itse en halua olla kokonaan anonyymi. Minusta on hyvä voida seisoa sanojensa takana. Mutta en toisaalta usko, että pakollinen nimen ilmoittaminen automaattisesti parantaa keskustelun tasoa. Hyvää keskustelua syntyy hyvästä keskustelusta.