• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: HKL purkaa metron automatisointisopimukset

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
HKL-purkaa-sopimukset-nettiin.gif
HKL:n johtokunta on torstaina 18.12. pitämässään kokouksessa päättänyt oikeuttaa HKL:n purkamaan Helsingin metron automatisointia koskevat sopimukset Siemensin kanssa. Ratkaisulla pyritään varmistamaan länsimetron liikenteen käynnistyminen mahdollisimman nopeassa aikataulussa vuonna 2016. Tätä varten hankitaan erikseen länsimetroon liikennettä ohjaava asetinlaite, ja länsimetron liikenne aloitetaan manuaaliajossa eli kuljettajien ajamana.
Syynä sopimuksen purkamiseen on, että Siemens ei ole neuvotteluista huolimatta pystynyt esittämään sellaista automatisoinnin toteutussuunnitelmaa, joka olisi sekä aikataulultaan että kustannuksiltaan hyväksyttävä.
– HKL haluaa varmistaa, että länsimetron liikenne voidaan aloittaa mahdollisimman pian rakennustöiden valmistuttua. Luottamusta tähän ei enää nykyisellä mallilla edettäessä ollut. Siemensin kanssa ei myöskään päästy sellaiseen taloudelliseen neuvottelutulokseen, jonka kaupunki olisi voinut hyväksyä, sanoo HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.

Sopimusten purkaminen tarkoittaa sitä, että metron automatisointiprojekti päättyy tässä vaiheessa tähän. Kuljettajat ajavat junia vielä länsimetron ensimmäiset vuodet.

– Myös ilman automaattiajoa on mahdollista päästä 2,5 minuutin vuoroväliin. Lyhyemmilläkin junilla liikennöitäessä kapasiteetti on siten riittävä myös 2020-luvun alun matkustajamäärille, sanoo Lehmuskoski.

Automatisointi tullaan kilpailuttamaan uudelleen lähivuosina tilanteessa, jossa nykyiset metrojunat on korvattu uusilla. Automatisointi on tällöin olennaisesti yksinkertaisempaa, kun junat ovat tekniikaltaan uudenaikaisia, keskenään samanlaisia ja kaikissa junissa ovet sijaitsevat samoissa kohdissa.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Aika raflaavana näkyi foorumin sisällysluettelossa tämän ketjun otsikko: ”HKL purkaa metron”. :)

Antero
 
Takaisin
Ylös