HKL: Pysäkkiaikataulu kamerakännykkään

Liittynyt
22 Syyskuu 2006
Viestit
613
www.hs.fi sanoi:
HKL: Pysäkkiaikataulu kamerakännykkään

Julkaistu: 11:10

stt

Helsingin liikennelaitos HKL kokeilee, miten kameralla ja internetselaimella varustettu kännykkä pystyy hakemaan pysäkin aikataulut puhelimeen automaattisesti. Noin kymmenen pysäkkikatoksen infotaulun oikeaan alalaitaan on sijoitettu kokeilua varten Upcode-älyruutuja.

"Paperisiin aikatauluihin verrattuna matkustaja saa osalle linjoista reaaliaikaisen pysäkkiaikataulun sekä liikenteen mahdolliset poikkeustiedot", kerrotaan HKL:stä.

Älyruutu tarjoaa oikotien HKL:n Omat lähdöt -palveluun. Älyruutua käyttämällä voi ohittaa eri valikot, joiden kautta pysäkkiaikataulut normaalisti löytyvät. Jos puhelimessa ei ole kameraa, saa pysäkkiaikataulun haetuksi puhelimeensa syöttämällä ohjelmaan pysäkillä näkyvän nelinumeroisen pysäkkinumeron.

Palvelu on asiakkaille maksuton. Etukäteistoimena se vaatii maksuttoman Upcode-sovellutuksen asentamisen puhelimeen osoitteesta www.upcode.fi.

Kun sovelluksen avaa pysäkillä, riittää, kun puhelimen kameralla osoittaa älyruutua: Kamera ottaa kuvan automaattisesti ja suorittaa älyruutuun määritellyn tehtävän, eli tässä tapauksessa siirtyy kyseisen pysäkin pysäkkiaikataulun sisältävälle internetsivulle.

Palvelu soveltuu myös hyvin näkövammaisten käytettäväksi. He kuulevat puhelimeen hakemansa aikataulutiedon puhesyntetisaattorilla puhuttuna ruudunlukuohjelman avulla.


P.S Kuten huomaatte Upcode sivu on englannin kielinen, mutta se tuskin haittaa.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös