HKR-Rakennuttajan työntekijää epäillään lahjuksista

Liittynyt
7 Elokuu 2009
Viestit
2,290
Hesari: Helsingin kaupungin työntekijää epäillään lahjuksista

Hesari sanoi:
Helsingin kaupungilla projektinjohtajana työskentelevää miestä epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä petoksesta.

Mies työskentelee HKR-Rakennuttajassa, joka on kaupungin rakennusviraston asiantuntijaosasto. Se kilpailuttaa ja johtaa Helsingin rakennushankkeiden suunnittelun ja urakoinnin.

Törkeästä lahjuksen antamisesta epäillään miestä, joka työskentelee suuressa rakennusliikkeessä. Häntä epäillään myös törkeästä petoksesta.
 
->Ex-kotikaupungissani provinssissa oli osapuilleen kaikkien rak.alan isokenkäisten tiedossa, että kaavoituspuolen virkamiehillä oli rantasaunoja, kivimuureja, pihakivetyksiä ja mitä hyvänsä muuta sponsored by grynderi, mutta hommat sentään osattiin hoitaa muodollisesti oikein, lain ja pykälien mukaan. Jotain oli maksettu ja jotain saatu, suhde saattoi sitten olla johonkin suuntaan edullinen kuin eläkeyhtiön tai säätiön asuntokaupoissa ministerin tai yritysjohtajan kanssa. Tässä on ilmeisesti kyse jostain todella isosta, astuttu väärille varpaille tai muuten tunaroitu pahasti. Ei tälläinen uutinen oikein muuten selity.

Nimim. kymmenisen vuotta raksalla suhmuroimassa.
 
Onkohan tää nyt sittenkään off-topic? Hesarissa puhutaan vain suuresta rakennusliikkeestä lahjojana. Nettikeskusteluissa asian on epäilty liittyvän joukkoliikenteeseen, mutta itse en löytänyt mistään enempää kunnollista tietoa.
 
Viimeksi muokattu:
Toivon mukaan lehdistö, kansalaisaktivistit ja poliisi viitsivät tästä innostuneena kaivella myös kaavoituksen suhteisiin vähän syvällisemmin. En jaksaisi uskoa, että Helsingin kaavoitusosasto olisi aidosti niin kädetön, mitä sen kaavoitustahti antaa ymmärtää.

Sinällään jos paljastukset rajoittuvat vain HKR:ään, vaikutuksessa on lähinnä katu-urakoita -- mutta kadullahan joukkoliikenne kulkee.
 
Takaisin
Ylös