HSL-alueen mielenkiintoisin linja on?

034

Liittynyt
16 Marraskuu 2008
Viestit
333
Kysymyksenä kuuluukin mikä on HLS-alueen mielenkiintoisin linja?
Kävin eräs päivä Espoon 85 Kattilassa. Autona toimi Ikarus koska alkuperäinen korkealattia Volvo oli hajonnut. Pientä pölyä oli havaittavissa auton takaosassa. Myöhemmin auto vaihdettiin.
Myöskin tuo linja 28 Siikarantaan on hauska. Mutkittelua sattumalta ilmastoidulla Scalalla. Viimeiset hypyt kuin vuoristoradassa ennen päätepysäkkiä (tie "aaltoilee")
 
Itse lähinnä Helsingin sisäisten linjojen käyttäjänä täytyy todeta että h95N on todella mielenkiintoinen linja, erittäin pitkä ja mutkikas ja huristelee aika hitailla teillä keskellä yötä välillä aika hurjilla vauhdeilla hidasteiden yli.
 
45 on kyllä todella hyvä linja kovaa vauhtia vihdintien sillalta alas päin pikku pomppuja pitkin ja kovaa vauhtia malminkartanoon jossa kuljettajat ajavat kuin rallia.
 
Vantaan 46:n ihan ylivoimaisesti! :) Kivat pomput tarjoaa Volvo 8700LE Tikkurilantiellä alkuvaiheessa, mukavan hiljainen ja upeat maisemat koko reitillä.
 
109:ää oli ainakin hauska ajaa, reitin oppimiseen puhtaalta pöydältä vain meni hetki aikaa. :) Monenlaisia maisemia, pitkä reitti ja matkustajat vaihtuvat moneen kertaan.
 
742 Helsinki-Korso, pitkä ja kiemurainen reitti, tasaista kyytiä ja maisemat vaihtuvat kovasti: moottoritiestä kapeaan pellon keskellä kulkevaan tiehen, kaupungista maaseutuun.
 
En lähde arvailemaan missä saa parasta vuoristoratakyytiä. Sen sijaan arvostan enemmänkin mielenkiintoisia maisemia joita saa eniten Jouko-linjoilla ja U-linjoilla.
 
Kiitoksia mielenkiinnostanne. Pistämpä muistiin ehdottamanne linjat ja joskus lähteä koeajamaan (matkustajan näkökulmasta)
 
No niin. Nyt sitten tuli käytyä läpi seuraavat: Espoon seutu 109, Vantaan 46 ja Helsingin 45. Neulastieltä löytyikin tuommonen kukkula josta en ole tiennytkään. Nousin raput ylös ja täytyy sanoa että hienot maisemathan siellä. Myöskin kävin pyörähtämässä vantaan 1NN vuoron. Mielenkiintoista.

Westendin #59 lohikäärme on mielestäni parempi kuin Anderssonin esim. #28 lohikäärme. Jotenkin hiljaisempi. Toki länsiväylällä meteliä hieman tulee mutta sen kestää. Myöskin lämmityksen kannalta erikoinen tapaus koska kyllä niin lämmintä oli että piti takkikin ottaa pois.

Tattista linjavinkeistä ja pistäkää lisääkin jos mieleen tulee :)
 
Vantaan v45 reitti tarjoaa myös todella idyllistä maalaismaisemaa vain n.15min matkan päässä Myyrmäestä, Åbyn kohdalla voi ihastella hevosia sekä vanhoja lato -ja tallirakennuksia. Myös Helsingin sisäisen 86:n reitti Santiksen varuskunta-alueella ja 88:n osuus Tullisaaressa ja Kaitalahdessa ovat mielenkiintoisia. Santikseen ei tietenkään normaalisti ole hevossalmen sillan jälkeen ilman lupaa asiaa.
 
Mä itse pidän h16:sta todella paljon, koska se tarjoaa äärimmäisen hyvän läpileikkauksen Helsingin eri alueiden arkkitehtuureista ja elämäntavoistakin. Liikkeelle lähdetään satama-alueelta ja ajellaan varastohallien välistä Eiran hienostoalueelle. Sitten jatketaan hipstereiden punavuoren laitamia ja päästään ihastelemaan Esplanadin puistoa koko matkaltaan. Omaleimaisesta Kruununhaasta hujahdetaan Hakaniemen torin tunnelmiin ja edelleen katselemaan Merihaan betonihemmettiä. Tästä kaupunkiesittelykierroksemme jatkaakin Sörnäisten Rantatielle ja edelleen Itäväylälle, joita esimerkkeinä käyttäen esitellään Helsingin kaupunkisuunnittelun suuntaviivat viime vuosisadan puolivälin paikkeilta. Kulosaaren rikkaan pientaloalueen läpi pyyhältämisen jälkeen matka huipentuu Herttoniemen metroasemalle, jossa voi jo aistia häivähdyksen itä-Helsingin charmia.
Suositeltava reitti kaikille kaupungissa vieraileville, sen hetken kun linja vielä kokonaisuudessaan on olemassa.
 
Vantaan v45 reitti tarjoaa myös todella idyllistä maalaismaisemaa vain n.15min matkan päässä Myyrmäestä, Åbyn kohdalla voi ihastella hevosia sekä vanhoja lato -ja tallirakennuksia. Myös Helsingin sisäisen 86:n reitti Santiksen varuskunta-alueella ja 88:n osuus Tullisaaressa ja Kaitalahdessa ovat mielenkiintoisia. Santikseen ei tietenkään normaalisti ole hevossalmen sillan jälkeen ilman lupaa asiaa.

Mites muuten tuossa 86:ssa toimitaan, kun saavutaan Santahaminan rajalle, pitääkö olla lupa että saa jatkaa matkaa Santahaminan puolelle vai saako bussissa matkustaa normaalisti santahaminan puolelle mutta pitäävolla lupa jos haluaa jäädä Santahaminaan?
 
Takaisin
Ylös