HSL:n hallituksen puheenjohtajan merkittävä rikossyyte

Teoreettista pohdintaa: jos Pajula on satavarma, ettei ole syyllistynyt mihinkään, niin eihän hänen silloin tarvitse vetäytyä luottamustehtävistä.
 
Ei hän ole niistä itse vetäytynyt, vaan puolueesta on hänelle sanottu, että nyt sinä ilmoitat vetäytyväsi tai muuten. Niin se toimii, vaikka sitä ei usein ääneen sanota. Rydmanin tapauksessa sanottiin ääneen, tai Rydman sanoi.

En tunne Pajulaa enkä tiedä hänestä yhtään mitään, en sitäkään, onko hän ollut Höselin pj:nä hyvä vai huono (ei nyt kovin hyvä kyllä, kun miettii sen puljun viimeaikaista kehitystä), mutta noin yleisellä tasolla minusta reilumpi menettely olisi tämäntapaisissa keisseissä niin, että jos syytetty itse tunnustaa olevansa syyllinen, niin erotkoon tehtävistään saman tien, turha siinä on oikeudenkäyntejä odotella. Mutta jos itse pitää itseään syyttömänä, niin silloin pitäisi odottaa oikeuden ratkaisua. Eihän syyttömyysolettamalla ole muuten mitään virkaa. Mutta ei meidän poliittinen järjestelmämme toimi niin.

Kokonaan toinen juttu on sitten näyttökynnys raiskausrikoksissa. Sehän on käytännössä olematon, ja tuomioita on käräjiltä tullut ilman mitään muita todisteita kuin asianomistajan kertomus. Joskus ne kaatuvat hovissa, joskus eivät, ja joskus ne puretaan jälkikäteen, kun asianomistaja syystä tai toisesta tunnustaa poliisille keksineensä koko homman. Että saas nähdä miten tässä käy.
 
Jos oletetaan että pajula ei ole syyllinen mihinkään ja puolueesta sanotaan että väisty odottamaan, niin herättää kyllä monenlaista pohdintaa, jos ihminen voidaan heittää syrjään useasta tehtävästä ilman näyttöä.

Toinen asia tosiaan on se tuomio aikaanaan. Noissa jutuissahan on yleensä sana sanaa vastaan. Jos molemmat ovat lähteneet baarista yksityisasuntoon, niin siitähän vääntyy vaikka mitä kertomuksia.
 
Noin yleisellä tasolla ottaen huomioon minkä luonteisia ihmisiä poliitikoiksi hakeutuu, niin molemmat väittämät voivat olla samaan aikaan totta: henkilö on syyllistynyt rikokseen ja henkilö on sataprosenttisen varma, ettei ole syyllistynyt rikokseen.

Puolueet taas toimivat niin kuin toimivat, koska miltä asiat näyttävät: epäillyn halutaan vetäytyvän luottamustoimistaan, koska ei näytä hyvältä, että puolueen brändiä edustava poliitikko on keskellä esitutkintaa syytettynä ja samalla julkisuudessa luottamustehtäviensä vuoksi. Esitutkintaan puolue ei voi vaikuttaa, mutta julkisuuteen voi.
 
Joo, leima on jo Matias Pajulan otsassaan ja se on äänestäjien mielessä, oli hän syyllinen tai ei. Hänen poliitikon uran on ohi toistaiseksi ellei kokonaan.

Sama kävi aikanaan Lasse Männistölle ja Laura Rädylle, jotka hieman säätivät keskenään kaupungin luottamustoimia ja ministeripestejä.
 
Aikanaan Pekka Saarnio otti vastaan rahalahjoituksen kaavoitusasiassa. Valtuustosta heitettiin muistaakseni ulos, mutta äänestäjät antoivat anteeksi ja valitsivat seuraavissa vaaleissa uudelleen. Kyseessähän oli temppu, jota poliitikon ei missään nimessä pitänyt tehdä.

tässä tarkemmin:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Pekka_Saarnio
 
Viimeksi muokattu:
Takaisin
Ylös