HSL:n matkakortti ja NFC-kortti samassa lompakossa

Liittynyt
9 Marraskuu 2013
Viestit
10
Olen tässä jo pitkään ihmetellyt, miksi joidenkin matkustajien matkakortit enää toimi, jos ne ovat lompakossa, kun se viedään lukijalaitteelle. Aikaa kuluu, kun asiakas:oops: yrittää sitkeästi luettaa korttiaan, ennen kun luovuttaa ja ottaa sen sieltä pois ja laittaa lukijaan, jolloin se toimii. Syy miksi matkakortti ei toimi lompakon läpi, selviää jo otsikostakin, eli HSL matkakortissa käytetään NFC tekniikkaa, samoin uusissa K-plussakorteissa on NFC lähiluku ominaisuus. Myös uusissa etäluettavissa maksukorteissa käytetään samaa NFC tekniikkaa kuin HSL:n korteissa.
Kun lompakon, jossa matkakortin lisäksi on jokin toinenkin NFC kortti vie lukijalaitteelle, luku ei onnistu, koska molemmat kortit aktivoituvat samanaikaisesti ja vieläpä samalla taajuudellakin 13.56 MHz. Tämän asian voisi HSL tiedottaa matkustajille, niin saataisiin sujuvuutta matkan tekoon ainakin tältä osin lisää.
 
Niinpä niin. HSL:n matkakortin pitäisi olla joka sunnassa vähintään 5mm isompi. Siis 5mm leveämpi, 5mm korkeampi ja 5mm paksumpi jotta paksupäisempikin kaveri ymmärtäisi ettei sitä pidetä lompakossa (koska kokonsa puolesta ei enää mahdu). Ja samalla HSL tarjoaisi kortille kotelon jonka kaikki kuusi sivua olisi heijastavaa materiaalia. Olisi mahdollisilla matkustajilla hieman aivojumppaa pysäkillä kuinka heilautetaan kättä (matkakortti kädessä) siten ettei vahingossakaan saapuvan linja-auton ajovalot osu heijastimeen.....
 
Takaisin
Ylös