• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Ihmiset luovat Sörnäisten aseman ilmapiirin

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
s%C3%B6rkk%C3%A4_hel.fi.jpg
Sörnäisten metroaseman taiteilija Eeva-Stiina Niemi halusi korostaa aseman retroja puolia modernilla otteella. Taiteilija on suunnitellut myös Rautatientorin aseman teokset.
s%C3%B6rkk%C3%A4_netti.jpg


Mistä saitinspiraation osallistua kilpailuun?
”Opiskelen viimeistä vuotta Aalto-yliopistossa lavastusta ja kuvitusta. Asun Toukolassa, joten Sörnäinen on lähin metroasemani. Mietin teosta sitä kautta, mikä sopisi juuri Sörnäisten metrolaiturille ja halusin ottaa huomioon siellä olemassa olevia elementtejä, kuten värej. Käytän paljon julkista liikennettä, joten oli todella hieno tilaisuus päästä tekemään juuri tällaista projektia, jossa voin toimia julkisen liikenteen hyväksi omalta osaltani. Sekä Rautatientorin, että Sörnäisten asemien teosten suunnittelussa pääsin myös hyvin hyödyntämään ominta osaamistani."
Millä tavoin työsialkoi muotoutua?
”Oli alusta asti selvää, että halusin lähestyä asemaa ihmisten kautta. Tuntuu, että Sörnäisissä on tietynlainen ilmapiiri, joka muodostuu juuri siitä, millaisia ihmisiä alueella asuu ja käy. Värimaailman osalta asema inspiroi, ja halusin korostaa sen retroja puolia.”
Millaisia ajatuksiatoivot teosten herättävän katsojissa?
”Halusin tehdä työn, josta tulee hyvä fiilis ja jota jaksaa katsoa ja tutkailla. Eri päivinä voi ehkä samastua eri hahmoihin teoksessa.”

Tutustu Eeva-Stinan töihin: https://www.eevastiinaniemi.com/


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös