Itä-Pasilan raitiotien rakennusajan kuvia

Compact sanoi:
Tällaiselta näytti Itä-Pasilassa eli aiemmalla Mäkelän alueella vuonna 1976, kun rakennettiin Mäkelänkadulta uutta kakkoslinjan raitiotieosuutta Pasilan asemalle.
Kuvalinkki: http://vaunut.org/kuvind?pvm=03.12.2005&kuvaaja=515
Ihan hyviä kuvia.

Oliko se tosiaan vasta 1976 kun kakkonen alkoi kulkea Itä-Pasilaan? Mulla oli jostain hämärän peitosta sellainen muistikuva että sinne olisi kulkenut spåria jo 1973-74 paikkeilla kun messukeskus otettiin käyttöön, mutta taisin muistaa väärin. Purettiinko muuten se aseman viereinen VR:n omistama asuinkerrostalo lähinnä siksi että se oli Ratapihantien ja raitiolinjan paikalla eikä kadun linjausta haluttu siirtää? Eihän se rakennus ollut edes kovin vanha.

t. Rainer
 
R.Silfverberg sanoi:
... Itä-Pasilaan? Mulla oli jostain hämärän peitosta sellainen muistikuva että sinne olisi kulkenut spåria jo 1973-74 paikkeilla kun messukeskus otettiin käyttöön
Töölön messuhalli muuttui vuonna 1975 Kisahalliksi ja Pasilan messukeskus otettiin käyttöön saman vuoden keväällä vesiliikennehenkisten messujen merkeissä. Ilmeisesti bussilinjoilla 17/17A/17V reittimuutokset tehtiin avaamisajankohdan aikoihin? Kakkosen ratikka alkoi kulkemaan vasta puolitoista vuotta myöhemmin, kuten Compact totesiksin.

Piirka
 
Takaisin
Ylös