Jerusalemin light rail

Liittynyt
22 Lokakuu 2008
Viestit
114
En löytänyt keskustelua aiheesta joten aloitan uuden ketjun.

Käväisin Jerusalemisssa hiihtolomalla ja yllätyksekseni siellä oli keskentekoinen kevytraidetyömaa. Kiskot kulkivat kaupungin läpi, mutta rata ei ollut kuitenkaan käytössä koska työt olivat paikkapaikoin kesken.

Onko kenelläkään tarkempaa tietoa hankkeesta? Mitenkähän esim. turvallisuuspuoli on hoidettu.
 
Ainakin projektia on kritisoitu sen rakentamisesta osin miehitysvyöhykkeelle Palestiinan puolelle. Terrori-iskuja odotettavissa siis varsin suurella todennäköisyydellä. :roll:
 
Ainakin projektia on kritisoitu sen rakentamisesta osin miehitysvyöhykkeelle Palestiinan puolelle.

Ja onpa projektia syytetty myös liikenneruuhkista ja ilmansaasteiden lisäämisestäkin...

wikipedia sanoi:
The project has also been criticized for increasing air pollution in Jerusalem. Nir Barkat, mayor of Jerusalem, was critical of the traffic jams caused by construction and told Yair Naveh, CEO of CityPass, that "The process isn't being managed, you can't stop a city. This is intolerable". In March 2009 he said he proposed to cancel the project after the first two lines are completed, and told the San Francisco Chronicle that he wants to replace the rest of the planned rail network with buses.

Wikipedia: Jerusalem Light Rail
 
Kiitos linkeistä. Jerusalem vaikutti kyllä päällepäin kovin rauhalliselta kaupungilta, jossa bussejakin liikkui paljon ja niissä ihmisiä. Pitkiä pätkiä ratalinjaus kulki kaupunkia aikoinaan halkoneen muurin kohdalla. Toivottavasti arabit tajuavat, että rata hyödyttää myös heitä, eivätkä käy heti räjähteillä keskustelemaan. Näin toivon ja uskonkin, sillä pääkaupungin arabit elävät pitkälti turismin varassa eikä terrorismi ole heidän etunsa mukaista.

Yleensäkin pommimiehet tulivat aikoinaan palestiinalaisten itsehallintoalueilta, mikä on nyt tehty aika hankalaksi. Itsemurhaiskuja ei olekaan tapahtunut surullisenkuuluisan turvamuurin rakentamisen jälkeen. Jerusalem on tietysti eri asia, sillä sen arabiväestö elää jakamattomassa kaupungissa, tosin aika pitkälle omissa kaupunginosissaan. Kävin minä niilläkin alueilla, mutta arabikorttelieista kun siirryttiin Itkumuurille, niin siinä kyllä oli turvatarkastus parhaaseen lentokenttätyyliin. Busseihin taas noustiin ilman mitään varotoimia.
 
Takaisin
Ylös