Joukkoliikennesivustoja mobiiliympäristöön

killerpop

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
24 Kesäkuu 2005
Viestit
3,588
(sopisi ehkä paremmin offtopiciin? :)

Olen rakentelemassa pientä (ja kevyttä?) GSM-päätelaitteille tarkoitettua versiota linja-autosivustostani selattavaksi puhelinten selaimilla.

Ennenkuin mitään on mielekästä julkaista, olisi kiva kuulla käytännön vinkkejä ja testailua mahdollsien käyttäjän roolissa.

Tähän tarkoitukseen tarvitset GSM-puhelimen, jossa on www-selain. Yhteys sitten joko WAP / GPRS / 3G miten vain (vaikka wlan), mikä sinulle edullisin vaihtoehto on. Monillahan GPRS-siirto maksaa siirretyn datan mukaan, WAP-hinnoittelu on hyvin kirjavaa ja joillakin heavy-käyttäjillä on sitten omat datapaketit, joilla voi surffata rajatta.

TSB:n tuleva kevyt mobiiliversion betaversio rakentui tänäyönä osoitteeseen http://koti.mbnet.fi/b10m/tsb3/mobile.php (eli lyhennettynä http://dy.fi/7p4 ) jota voi toki testata ihan tietokoneenkin www-selaimella, (jokseenkaan se ei siihen tarkoitukseen ole tarkoitettu).

- Autohaun ongelma on edelleen, että se ymmärtää vain isoja kirjaimia. Muuten se lienee tarpeellisin näistä osioista.
- Kalustolistat on mukana kanssa, jos tietää mistä etsiä (eli ei tiedä rekisterinumeroa). Kalustolistoista on karsittu ovimäärät pois, samoin monet muutkin epäoleelliset tiedot. Kaikista autoista on kuitenkin saatavilla mobiilikalustokortti, jossa on _kaikki_ tiedot kuvan kera. Ainakaan alkuvaiheessa listat ei skaalaudu kovinkaan järkevästi puhelimen näytölle, ehkä taulukosta pitäisi siirtyä puhtaaseen tekstiin rivinvaihtoineen?
- Kuvat ovat tulossa. Niitä tuskin kukaan aktiivisesti surffaa, mutta pointtina onkin, et jos haluaa koristella puhelimeensa jonkin bussin kuvan taustakuvaksi.

Kaikennäköistä palautetta kaivataan lähinnä siitä, mitenkä sivut istuu selaimeen, onko liian raskasta tavaraa, onko fontit määritelty järkevästi (liian pieni, liian suuri?) ja toki viestien yhteyteen olis kiva kuulla millaisella puhelimella sivuja on katsottu.

Itselläni testialustana toimi Nokian E90:n kannen selain. Käsittääkseni samankokoiset 240x320 tai vastaavat näytöt lienevät nyt melkein yleisimmät, joten tehdään enimmistön ehdoilla.
 
Viimeksi muokattu:
- Autohaun ongelma on edelleen, että se ymmärtää vain isoja kirjaimia. Muuten se lienee tarpeellisin näistä osioista.

Tuohon auttanee phpn strtoupper funktio, eli

$rekisteri=strtoupper($rekisteri);

Itse kaipaisin aikatauluja mobiilimuotoon, niitä kun tarvitsee usein kun ei ole koneen lähettyvillä.
 
Niin hyvää tavaraa ovat, että kyllä Helsingin busseistakin saisi olla joku tällainen kalustolistaus! Jos mahdollista, olisi kiva jos näiden bussien kohdalla olisi niiden tyypillinen käyttökohde. Esimerkiksi tyypillisin linja, jolla bussiyksilö on bongattavissa tai jos se on tilausajossa.
 
Takaisin
Ylös