Joukkoliikennettä Varsovassa

Hienoja oli kuvat. Käväisin itsekin muutama viikko sitten Varsovassa, ja ratikkaliikenteen laajuus yllätti.

Kaupungin metro oli kehno, ainakin jos vertaa Budapestiin ja Prahaan. Yksi linja kulki 5-6 min välein. Harvoin on tullu oltu noin väljissä sovjettivaunuissa (vrt Moskova. Pietari, Kiova).

Ratikkaverkosto oli Varsovassa laaja, mutta linjat kulkivat yllättävän harvaan. Useimmat harvemmin kuin 10 min välein, poikkeuksena linja 17 joka menee ruuhkassa 6 min välein.

Toinen silmiinpistävä juttu oli liikennevaloetuuksien puute (ainakin lauantaina klo 7 aamulla). Ratikka odotti minuuttitolkulla pääsyä (ainakin se tuntu siltä) pääväylälle.
 
Viimeksi muokattu:
Järeämpi hinausauto Varsovasta:
 

Liitetiedostot

  • varsova1.jpg
    varsova1.jpg
    110.5 KB · Lukukerrat: 522
  • varsova2.jpg
    varsova2.jpg
    114 KB · Lukukerrat: 423
Itsekin on tullut reissattua noilla Varsovan linjoilla ja kovasti pidin lippusysteemistä, jossa ostetaan etukäteen ja leimataan autossa. Napakat pysäkkiseisahdukset. Olipa lisäksi edulliset hinnat :smile:
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Nuo Aleje Jerozolimskien kiskot ja pysäkit uusittiin muistaakseni 2007 niin, että koko reitti oli puoli vuotta kaivettuna ylös. Nyt näyttää hyvältä.

Varsovan raitiovaunut pitävät ihan tavallisilla kaduillakin melkoista menoa, 60-70 km/h (ei siis keskinopeutena, vaan pysäkkien välillä) :)
 
Takaisin
Ylös