Joukkoliikennewiki

Kannatan kyllä tämänkaltaista ideaa, jotta saataisiin kaikki tieto helposti saataville, saman katon alle. Wikissä ylläpitovastuu ei jäisi vain yhdelle taholle.

Alkuvaiheessa tietenkin on korjattavaakin: Lahti Scala ja Volvo 8700 saatavana puolimatalina malleina? Mahdettaneenkohan tarkoittaa kuitenkin etumatalaa?

Saa sitä ihan vapaasti kuka tahansa korjata jos virheen huomaa. Korjasin nyt ne itse. Artikkeleita saa myös laajentaa. ;)
 
Mikä on Pohjolan liikenteen virallinen nimi, jolla merkkaisin ne sen linjat tuonne?

Joku on näköjään ehtinyt jo tehdä/kopioida Nobinasta tekstii Wikipediasta.
 
Mikä on Pohjolan liikenteen virallinen nimi, jolla merkkaisin ne sen linjat tuonne?

Joku on näköjään ehtinyt jo tehdä/kopioida Nobinasta tekstii Wikipediasta.

Tuolla on kolme artikkelia jotka ovat kopioitu Wikipediasta, Koiviston Auto ja Expressbus, ne ovat jonkun toisen kopioimia. Minä kirjoitin itse nuo kaikki muut artikkelit. Ainoa artikkelin jonka olen itse kopioinut Wikipediasta on tuo Nobina artikkeli ja sekin on vain väliaikaisesti. Nuo Wikipedia lainaukset on merkitty sivun ylälaitaan ja niitä tulisi muokata jotta ne eivät olisi pelkkiä kopioita.

OY Pohjolan Liikenne AB on varmaan se mitä hait.
 
Jep, juuri se! :) Miten haluaisit nuo vakioautot merkittävän? Auton numero, vai kori/alusta malli?

Ehkä helpointa ja selkeintä on luoda joka linjalle oma artikkeli, listaa niihin artikkeleihin ensin vaikka ne vakioautot, ja lisää sitten myöhemmin lisätietoa.

---------- Viesti lisätty kello 11:47 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 9:17 ----------

Sitä voi pistää vaikkapa "Lisätietoja" linkin sinne liikennöitsijän jälkeen. Useilla linjoilla lienee vain muutamia vakioautoja, mutta esim. lentokenttälinjoilla ja jokerilla niitä vakioautoja on paljon eikä niiden listaaminen tuohon listaan ehkä ole järkevää.
 
Viimeksi muokattu:
No nyt löytyy niitä linja-artikkeleita! :D Kiitokset tekijälle!

En laita niitä tuohon etusivulle, koska muuten siitä listasta tulee kovin pitkä. Toki jos haluatte että nuo linja-artikkelit on listattu etusivulla on sekin mahdollista.

Kirjoitan itse taas muutamana artikkelin viikonloppuna lisää.
 
Viimeksi muokattu:
Sitten pyytäisin pikkuisen tarkkuutta tuohon sisältöön.

sivulla http://joukkoliikennewiki10.wikkii.com/wiki/Luettelo_Suomen_pikavuoroista
on mainittu "Pikavuororeitit luetteloitu alle sen tien mukaan, jolla suurin osa reitistä kulkee. Reitit ja liikennöitsijät tarkistettu Matkahuollosta, tiet tarkistettu Google Mapsista. Luokittelua voi tarvittaessa kehittää eteenpäin. "

Ei kyllä varmasti ole tarkistettu, sen verran virheellistä tietoa tuolta löytyy
- Helsinki - Forssa - Huittinen - Kankaanpää / Länsilinjat Oy | vain yksi SS-vuoro päinvastaisessa suunnassa ajetaan Forssan kautta, sekin on yhteisvuoro Satakunnan Liikenteen kanssa. Sen sijaan oikein olisi (30.11. asti) Helsinki - Huittinen - Kankaanpää / Länsilinjat Oy ja Satakunnan Liikenne Oy
- Turku - Huittinen - Tampere / Satakunnan Liikenne, Väinö Paunu Oy | väärin, vain Satakunnan Liikenne Oy ajaa tällä reitillä. Toisekseen Huittinen ei sijaitse edes valtatien 9 varrella
- Turku - Huittinen - Tampere - Jyväskylä / Väinö Paunu Oy | tällaista reittiä ei ole olemassakaan. Tarkoitetaan kenties Turku - Loimaa/Forssa - Tampere - Jyväskylä, jossa kylläkin Väinö Paunu Oy ajaa.

Tuollainen valtatiejaottelu ei välttämättä toimi siltä osin, kun vuoro kulkee osan matkaa valtatietä a ja välillä valtatietä b
Jos tarkkoja ollaan, valtatietä 3 ei pääse Seinäjoelle, mutta jos kriteeri on, että menee osan matkasta valtatietä 3, niin varmaan olisi kohtuullista mainita 3-tien kohdalla myös Osmo Ahon vuoro Helsinki-Kokkola? itsekin sillä 170km kolmostietä usein kulkevana...

Valtatieltä 8 puuttuu Salmisen Erkan Turku-Rauma pikavuoro

- Rauma/Turku - Huittinen - Sastamala - Tampere / Koiviston Auto Oy | väärin, Satakunnan Liikenne Oy. Toisekseen Raumalta ei ole ainuttakaan suoraa vuoroa Tampereelle.


Tiedä sitten, olisiko helpompaa jakaa tuota kokonaisuutta pienemmiksi palasiksi, Esim Turku-Oulu menisi paloihin Turku-Rauma, Rauma-Pori, Pori-Vaasa, Vaasa-Kokkola, Kokkola-Oulu
 
Muistutuksena käykääpä katsomassa että miltä se näyttää nyt http://joukkoliikennewiki10.wikkii.com/wiki/Main_Page
Hyvä sivu, uutta sisältöä on tullut pikaiseen tahtiin - itsekin täydensin linjan 97 reittihistoriaa, jonka mukaan se kulkisi edelleen reittiä Rusthollarintien kautta. 1. 1. 2007 kuitenkin päälinjan reitti palautettiin ennalleen, itsekin vastustin reittimuutosta pidemmän matka-ajan (ja palvelualueen kaventumisen) vuoksi.
 
Miksi pitää olla erillinen joukkoliikennewiki, mikseivät nämä sivut ole vain osa tavallista wikipediaa? Eikö tavallinen kansa löytäisi näitä silloin paremmin?
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Miksi pitää olla erillinen joukkoliikennewiki, mikseivät nämä sivut ole vain osa tavallista wikipediaa? Eikö tavallinen kansa löytäisi näitä silloin paremmin?

Mahtavatkohan hyväksyä sinne? Olen kuullut että olisivat vähän huonoja hyväksymään tuommoisia.
 
Mahtavatkohan hyväksyä sinne? Olen kuullut että olisivat vähän huonoja hyväksymään tuommoisia.

Todennäköisesti eivät hyväksyisi pääosaa Joukkoliikennewikin artikkeleista normaaliin Wikipediaan, koska aihetta on oltava "käsitelty huomattavassa laajuudessa aiheesta riippumattomissa luotettavissa lähteissä" jotta se hyväksytään tarpeeksi merkittäväksi artikkeliksi Wikipediaan. Englanninkielisessä wikipediassa tämä tarkoittaa käytännössä kolmea aiheesta riippumatonta lähdettä. Esimerkiksi tässä aikoinaan kirjoittamassani artikkelissa lähteitä on juuri täsmälleen kolme: Suomen Raitiotieseuran sivu, Hanna Sirkiän gradu Turun raitioteiden lopettamisesta ja Makku Nummelinin teos Raitiotiet (Mikko Laaksosen upea teos Turun raitioteistä ei ollut vielä ilmestynyt). En tosin tiedä onko sääntöjen tulkinta sama suomenkielisessä Wikipediassa. Ja aiheesta riippumattomuuden vaatimus tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Helsingin bussilinjaa 65 käsittelevässä artikkelissa HKL:n, HSL:n ja Helsingin Bussiliikenteen (tai muiden reittiä liikennöineiden yhtiöiden) julkaisut eivät kelpaisi merkittävyyttä määrittäviksi lähteiksi, koska ne ovat "aiheesta riippuvaisia".
 
Takaisin
Ylös