Joukkoliikennewiki

Täydennystä vielä tuohon, lähteet saa merkitä myös vanhalla tavalla mutta suositus on tuo joka on yllä kirjoitettu.

Tämä uusi sääntö siis sen takia, että kukaan ei pääse valittamaan lähteiden merkitsemisestä. Tämä on siis "Varo! Mukin sisältö saattaa olla kuumaa" tyylistä varautumista siltä varalta että vastaan tulee muitakin jotka eivät osaa katsoa sivun alareunan Lähteet kohtaa ja keksivät valittaa lähteiden puuttumisesta.

Sama ilmiö siis kuin että joku valittaa että poltti näppinsä kahvimukia pidellessä koska siinä ei varoitettu tästä mahdollisuudesta. Nyt lähteet pitää tuoda tyrkylle keskelle tekstiä sen takia, että sivun alareunan Lähteet osion löytäminen on vissiin liian vaikeaa ja siitä tulee valituksia. :lol:

Minulla on oma kone nyt vähän heikossa hapessa joten pääsen harvakseltaan vastaamaan ja wiki jää taas heikoille minun osalta joksikin aikaa ellen saa konetta taas toimimaan.
 
Wikiin on viimeaikoina tullut paljon spammia, poistan kaiken spammin niin pian kuin ne huomaan ja estän niiden lähettäjät. Minulle saa myös ilmoittaa Yv:eenä, niin poistuvat nopeammin.
 
Wikiin on viimeaikoina tullut paljon spammia, poistan kaiken spammin niin pian kuin ne huomaan ja estän niiden lähettäjät. Minulle saa myös ilmoittaa Yv:eenä, niin poistuvat nopeammin.
No tuollainen kuulostaa todella ikävältä, siis sairaalta! Jos spam on jonkinlainen kannaotto johonkin, niin pieleen menee pahasti. Mitän teosta ei kukaan saa menä sotkemaan!
 
Kyse on siitä että nämä uskoakseni automaatit luovat käyttäjän ja käyttäjäsivuille tulee englanninkielistä roskapostia. Pitää katsoa jos kirjautumisasetuksia voi jotenkin muuttaa.
 
Johtuen suurista ongelmista wikin kanssa olen päättänyt harkita kaupallisen sivutilan ottamista ja wikin asentamista sinne. Mikäli näin päätän tehdä niin palailen asiaan elokuun puolella.
 
Taitaa vedellä viimesiään tuo sivu... :icon_frown:
 
Nyt on vähän heikoilla tämä wikin tulevaisuus. Voin kyllä koittaa pelastaa sieltä artikkeleita ja muutkin saavat sitä tehdä jos tahtovat. Olen noita kaupallisia nettisivutiloja tutkinut mutta koska ne eivät halpoja tosin eivät liian kalliitakaan niin olisi todella hyvin tärkeää tietää miten paljon sillä olisi käyttäjiä etten hanki turhaan kun se maksaa jokavuosi sitten.

Eli jos intoa löytyy ja kiinnostusta paljon monelta niin tottakai voin sivutilan hankkia, käytän sitä sitten muutenkin hyödyksi muissa projekteissa. Sinne uusin mediawiki pohja ja tarpeellisia lisäosia, saiskohan sinne jopa wikipediasta tutun mahdollisuuden tilata artikkeleita kirjana kun se pitäisi kai saada kaikkiin mediawiki pohjalla oleviin. Voisi minullakin olla ihan uutta intoa sitä ylläpitää sitten. Lisäksi koska sen koodia saa vapaasti muokata itse niin voisin vähän modata sitä joiltain osin. Mediawiki on sama jota wikipedia käyttää.

Harmillinen juttu tuon nykyisen kanssa kun monta vuotta toimi hyvin, mutta siellä tapahtu jotain vaihdoksia ylläpidossa tai omistajissa vuoden vaihteessa joten siitä sitten on mennyt alaspäin kyseisen palvelun toiminta. :icon_frown: Ja ne roskaposti botit vielä lisäksi.

Ensikuussa hankkisin sen nettisivutilan jos kiinnostusta löytyy. Kun kirjoitin aiemmin tästä muutama viesti ylöspäin aiheesta niin ei kukaan vastannut joten en uskaltanut sitten vielä sijoittaa tässä kuussa jos ei kukaan sitten käytäkkään ettei se sitten turhaan ole. YV:eelläkin voi ottaa yhteyttä jos on asiallisia ajatuksia tähän liittyen.

Nettiosoitteeksi tulisi kai joukkoliikennewiki.net tms. eli ihan oma kunnon nettiosote eikä mainoksia ja kunnon selkeä huolella tehty ulkoasu. Eli ihan uusi ja paljon aiempaa paremmin toimiva eikä katoa netistä niin kauan kuin vain maksan vuosittain mikä ei ole ongelma. Itse olisin ihan uudella innolla mukana kun olisi täysi varmuus siitä että se netissä pysyy eikä katoa. Ongelma on vain se että noissa tuppaa sitä tilaa olemaan yleensä maks 5GB mikä tulee väkisin joskus täyteen ja sitten siitä ylemmäs maksaa jo reilusti enemmän vuodessa. Eli edelleen pitäisi saada varmuus että sijoitus oikeasti kannattaa.

Tai

Unohdetaan koko homma ja mietin jotain uutta tai sitten onhan meillä jo paljon nettisivuja joissa tietoa on valmiina. Järjen ääni sanoo ettei kannata hankkia sivutilaa tätä varten kun netti on tulvillaan samaa tietoa jo ennestään eli pitäisi perustella itsellekkin vähän tätä hommaa että onko nyt ihan järkevää. Ilmasta en ota enää koskaan mihinkään netti hommaan kun ei koskaan tiedä sitten miten sen käy. 5/5 tämä nyt ja siksi haluan tietää onko järkevää maksaa vuosittain jos ei kukaan sitten käytäkkään.
 
Ennemmin kuin maksaa vuosimaksua jollekin ties missä maassa toimivalle firmalle palvelusta, jonka toiminnasta tai tulevaisuudesta ei voi olla varma, suosittelisin hommaamaan jonkun käytetyn, kohtuuhyvän purkin nurkkaan pyörittämään MediaWikiä Ubuntulla. Kun lukee ohjeita - niitä on netti, etenkin MediaWikin sivut, pullollaan - homma on kohtalaisen helppoa, vaikkakin joiltain osin aikaa vievää. Mutta kun kaikki on lähtenyt käyntiin, ei riesana ole enää kuin tuulettimen ääni nurkassa 24/7 (toki voi jäähdyttää muullakin tavalla) ja tietenkin se sama moderointihomma kuin noilla wiki-sivuillakin. Kerran olen yhden Wikin startannut erään firman sisäiseen käyttöön ja se pyörii vieläkin samalla virtuaalipalvelimella, kohta kolmatta vuotta ilman korjauksia tai uudelleenkäynnistelemisiä.

---------- Viestit yhdistetty klo 19:51 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 19:28 ----------

[...]suosittelisin hommaamaan jonkun[...]

Tarkemmin ajatellen: ...melkein suosittelisin hommaamaan...
Juolahti nimittäin mieleen, että kyllä ne alkuviikot sen wikin parissa ennen ohjeiden sisäistämistä aika tuskaa oli.
Googlettele vähän ja mieti asiaa.
 
Kuulostaa ihan kiinnostavalta ajatukselta, tuota voisi ennemmin miettiä. Tosiaan, vaikka maksasi vuosimaksua jollekkin ties mille sivutilan tarjoajalle niin sekin voi aina kadota ja rahoja ei saa takas tietenkään ja kaikki muukin katoaa samantien.

Minulla on turhankin saita luonne välillä niin kestää aikansa ennenkuin saan itselleni myytyä tämmösen ajatuksen. Mutta pitänee tutkia asiaa koska sille saattaa löytyä paljonkin käyttöä wikin oheessa jolloin se voi olla hyvinkin järkevä hankinta niin josko vuodenvaihteessa saisi aikaan jotain alustavaa. Mutta hätiköiden ei mitään hyvää ja toimivaa saa aikaan muutenkaan.

Toinen on että onko se semmonen homma johon jaksaa ryhtyä vai onko jonkin ison ja luotettavan tahon kaupallinen tila parempi ainakin alkuun. Semmonen josta saa koko wikin kuvineen ja sivuineen tulevaisuudessa omalle palvelimelle kopsattua.
 
Viimeksi muokattu:
Tosiaan, vaikka maksasi vuosimaksua jollekkin ties mille sivutilan tarjoajalle niin sekin voi aina kadota ja rahoja ei saa takas tietenkään ja kaikki muukin katoaa samantien.
Hyvänen aika, jos haluat ylläpitää sivustoasi, niin vaikka Euroopasta löytyy mielin määrin luotettavia palveluntarjoajia. Pitää vain hieman "googlata"!
Mitä tarkoitat, että "kaikki muukin katoaa"? Tottahan sinulla on koneessasi tai ulkoisella kiintolevyllä tai pilvessä tms sivuston sisältö tallessa?
 
Hyvänen aika, jos haluat ylläpitää sivustoasi, niin vaikka Euroopasta löytyy mielin määrin luotettavia palveluntarjoajia. Pitää vain hieman "googlata"!
Mitä tarkoitat, että "kaikki muukin katoaa"? Tottahan sinulla on koneessasi tai ulkoisella kiintolevyllä tai pilvessä tms sivuston sisältö tallessa?

Toki olisi tallessa, tarkotin vain että katoaa netistä kaikki siihen saakka kunnes saisi uuden paikan sivulle. Sehän menisi niin että pistäisin sen kerran vuorokaudessa ottamaan kopion "pilveen" talteen sivusta. 200GB tilaa käytössä tällä hetkellä ja sinne mahtuisi sivun varmuuskopiotkin kevyesti.

Nykyisestä wikistä saa varmuuskopioita kanssa mutta pitää käsin kirjottaa niiden sivujen nimet jotka haluaa varmuuskopioida. Jos saisi FTP:n kautta auki niin saisi kaiken kopsattua ilman ongelmaa talteen. Kunhan löytyy uusi sijoituspaikka niille niin pitää koittaa saada järkevästi siirrettyä.

Pohdin kaikessa rauhassa asiaa koska en halua turhaan maksella jostain joka ei olekkaan toimiva ratkaisu. Ja haluan tietää tasan tarkkaan miltä taholta sivutilani ostan (jos siihen päädyn) ja tehdä mainekartoitusta jne. Voisihan sitä tästä vaan jostain hankkia pikasesti semmosen mutta voi käydä niin että se kaduttaa jo seuraavana päivänä kun sivu ei toimikkaan kunnolla kun palvelussa vikaa ja rahat mennyt jo eikä takas saa jne.

Palvelinkoneesta taas tulee kustannuksia kanssa sähkölaskun ja siihen sopivan nettiliittymän muodossa. Normi liittymässä kun ei ainakaan periaatteessa palvelinta saa pitää, ja niissä siirto koneelta verkkoon on yleensä liian hidas jotta se riittäisi. Tosin tilava sivutila maksaa enemmän kuukaudessa (noin 100€). Tietokonekkin maksaa joten jos ajattelee että käytetty kone voisi olla noin 400-500€ niin sillä rahalla pitää 40GB nettilassa sivua 4-5kk. Lisäksi tulee modeemi joka maksaa 100-200€. Sen jälkeen taas nettitila maksanee enemmän kuin oma palvelin joten taas oma palvelinkone olisi parempi. Vika vaan on siinä että pitäisi kysellä mitä veloittavat sopivasta nettiliittymästä jos normi nopea netti on jotain 30€/kk. Itselläni on varsin matala sähkönkulutus joten en osaa suoraan arvioida myöskää mitä maksaisi pöytäkoneen päällä pito 24/7 koska pöytäkonetta ei ole minulla ollut sitten vuoden 2009. Kannettava vaikka olisi päällä puoli vuorokautta niin ei paljoaa kustanna sopivilla virransäästö asetuksilla.

Säästöjä toki löytyisi ja niillä saisi hyvän tilavan koneen ja kaiken muunkin vaikka heti. Kuitenkin niille on muuta käyttöä, ja eipä niitä kertyisi jollen miettisi näin perusteellisesti asioita :lol:
 
Tietokonekkin maksaa joten jos ajattelee että käytetty kone voisi olla noin 400-500€ niin sillä rahalla pitää 40GB nettilassa sivua 4-5kk.

Ohhoh... Ei kai siihen nyt mitään noin järeätä konetta sentään tarvita? Sanoisin, että tyyliin kierrätyskeskuksesta noudettu ritsakin riittää, etenkin, jos pärjää jollain ei-graafisella Ubuntu Serverillä. :D

Kovalevyyn uppoaa suurin osa koneen hinnasta, varsinkin jos haluaa nopean ja tilavan. Reilu 100 Gb:n SSD lienee hyvä jo kauemmassakin tulevaisuudessa, ellei sitten halua ihan mieletöntä kuvapankkia perustaa. Mitähän ne maksaa? Muutaman kympin, alla satasen kuitenkin, jos tuo sata gigaa riittää. Tietysti, jos odottaa kävijämäärän nousevan, alkaa myös muita vaatimuksia tulla eteen. Mutta alkuun voi ihan hyvin kokeilla vähän vaatimattomammallakin virityksellä, ja jos se toimii, keräilee ympärille parempaa rautaa.

Mitä tulee palvelimen käyttöön kotiverkossa. Tämä kirjoitus kertoo siitä tarvittavan. ;)
 
Juu, ei taida olla järkeä ostaa tai oikeammin kai vuokrata mistään tilaa.

Vuodenvaihteen tienoille menee kuitenkin hankinnat kun on monta muuta juttua sen edellä vielä ja kartoitan että onko sille mitä muuta käyttöä ja sen mukaan sitten kovalevyn koko. Haluan siitä kaiken hyödyn irti koska ihan pelkkää wikiä varten en sitä hanki. Tekstipohjasella mielummin väkerrän tämmöstä kun siinä ei tarttee kaivella tuhansien valikoiden takaa jotain mitättömän pientä kuvaketta vaan riittää komentojen näpyttely.

Mutta mitään en myöskään lupaa, koska tietokoneet sinänsä ei kiinnosta kuin pääosin musiikin kuunteluun spotifylla ja jotain sekalaista silloin tällöin. Eli kanssa siksi viivytän, että näen että kiinnostaako vielä muutaman kuukauden päästä tämmönen projekti vai onko vain hetken innostus joka unohtuu pikkuhiljaa uusien ideoiden ja juttujen alle. Jos yhä on semmonen tunne 2014 tammikuussa että haluan tämmöstä alotella niin sitten kyllä.
 
Tuollainen kuin One.com myy 60GB sivutilaa hintaan 4,90€ pär kuukausi.
En ole firman myyntimies. Mutta kokemuksesta kuitenkin voin sanoa, että palvelu pelaa ja on nopeaa.
 
Takaisin
Ylös