Joukkoliikenteen luotettavuuden kehittämisohjelma

vristo

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
4,109
Erittäin mielenkiitoinen HKL-raportti ja juuri sellaisia suunnitelmia sekä toimenpiteitä, joita itse tuen voimakkaasti:

Joukkoliikenteen luotettavuuden kehittämisohjelma -raportti HKL D: 10/2009

Eteenkin telibusseilla liikennöitävien linjojen lisääminen ja siihen yhdistettynä päiväliikenteen lisäys niin, että koko päivän on kohtuullisen tiheä, helposti omaksuttava, tasaminuuttinen vuoroväli on mielestäni juuri oikean suuntaista joukkoliikenteen kehittämistä. Tämä kasvattaisi hieman ruuhka-aikojen vuorovälejä joissain tapauksissa, mutta toisaalta vähentää myös mahdollista ketjuuntumista ja toisaalta tilavammat telibussit tarjoavat hyvän kapasiteetin. Myös kuljettajien työn mielekkyys kasvaisi, kun työvuoroista tulisi parempia ja niiden ruuhkapainotteisuutta saataisiin vähennettyä.

Koko rapotti on hyvä askel kohti parempaa joukkoliikennettä kohden HSL-alueella.

---------- Viesti lisätty kello 18:29 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 18:14 ----------

Eteenkin telibusseilla liikennöitävien linjojen lisääminen ja siihen yhdistettynä päiväliikenteen lisäys niin, että koko päivän on kohtuullisen tiheä, helposti omaksuttava, tasaminuuttinen vuoroväli on mielestäni juuri oikean suuntaista joukkoliikenteen kehittämistä.
Lisään nyt vielä, että ko. rapotissa on toki runsaasti muitakin hyviä ja tärkeitä toimenpidehdotuksia, joilla joukkoliikenteen luotetaavuutta voidaan kehittää. Em. esimerkki oli vain yksi niistä.

Luotettavuus on mielestäni juuri yksi tärkeimmistä, ellei jopa tärkein, laadukkaan kaupunkijoukkoliikenteen arvo.
 
Takaisin
Ylös