Joukkoliikenteen visualisointi

Taitaa olla aika beta. Veikkaisin, että laskentaan ei käytetä tällä hetkellä kuin bussilinjoja, ja niistäkin vain osaa. Asia selviää esim. laittamalla alkupisteen Herttoniemeen, jolloin matka Itäkeskukseen kestäisi 60-70 minuuttia, ja kiertämällä Arabian ja Viikin kautta. Junista näyttäisi olevan K-juna, ei muita. Bussi 59 näyttäisi löytyvän, mutta ei 58:aa.

Hyvä teknologiademo kylläkin. Eri asia on, onko sellaiselle ihan oikeasti tarpeeksi käyttöä muuten kuin tutkimuksessa ja investointien vaikutusten visualisoinnissa.

Jotenkin noin se menee. Metro ei ole ollenkaan mukana. Ongelma on myös, että kävelylle ja pyöräilylle näytetään vain ympyrä, jonka halkaisia määrittyy matkan minuuttimäärän mukaan. Todellisuudessahan on melkko hankala kävellä tai pyöräillä veden päällä. Luulisi, että tuo on korjattavissa.

Human Transitissa hanke sai kehuja, joten luultavasti muissa kaupungeissa on paremmin koko linjasto mukana. Ks. http://www.humantransit.org/2011/06/mapnificent-breaking-through-3.html

Jotenkin ajattelisin, että jos tämän pohjalta laaditaan esim. eri alueille pisteytys joukkoliikenteen laadun suhteen (Transit score tms.), voisi sillä olla jotain merkitystä investointeihin, asuntokauppaan yms. Periaatteessa tiedot ovat olemassa, mutta parempi visualisointi ja/tai pisteytys välittää paremmin joukkoliikenteen merkityksen urbaanille kehitykselle ja toisin päin.
 
Takaisin
Ylös