Kätilöopiston bussilinja

vristo

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
4,085
Kätilöopiston synnytyssairaala on lopettanut toimintansa. Tämän johdosta esitän, että bussilinjan 65 (Rautatientori-Kätilöopisto-Veräjälaakso) voisi nyt oikaista Mäkelänkadun kautta. Sillä voisi välttää kaikki talviliikenteen ongelmat Sofialehdonkadulla. Kaupunkikin säästäisi, kun ei tarvitsisi erillistä katukunnossapitoa busseja varten tuolle kapealle kadulle. Jos sinne tarvitaan yhä erillistä bussilinjaa, niin joku mini-/midikokoisella bussikalustolla jatkossa. Ja nopeuttaisi myös linjaa 65 sekä säästäisi yhden erillisen liikennevaloetuuden (Isonniitynkatu > Mäkelänkatu).
 
Jäähän Kättärille vielä muita toimintoja, reitin varrella on myös asuintaloja ja muita työpaikkoja.
 
Tämä olisi oikeanlainen paikka minibussilinjalle, joka samalla voisi myös mennä Limingantietä (pitkä lounais-koillissuuntainen katu) pitkin ja lyhentää kävelymatkoja siellä, mutta yleensä HSL:llä on ollut vahvasti periaatteena se, että joka paikkaan pitää mennä joko usein kulkeva täysikokoinen bussi tai ellei aluetta saa kytkettyä luontevasti muuhun linjastoon, sitten 4 kertaa päivässä kulkeva minibussi. Jälkimmäistä on sovellettu ainakin Vanhan Munkkiniemen länsiosassa, jossa on suhteellisen paljon asutusta, mutta saa kulkea bussi vain pari kertaa päivässä, koska se on minibussi. Jotta emme joudu tähän tilanteeseen kaipa tuolta pitää vaan kierrättää täysikokoista bussia.
 
Mitäpä jos laitetaan 65 ajamaan ehdotetusti suoraan Mäkelänkatua ja lisäksi Koskelan kautta Veräjälaaksoon, jolloin voidaan lakkauttaa linja 55. Sörnäisten rantatiellä tarjoaa ensi syksystä alkaen tiheät yhteydet linja 71 ja Kumpulassa bussin 55 käyttö on verrattain vähäistä, koska kaikki käyttävät Kustaa Vaasantien busseja. Linja 56 voidaan siirtää ajamaan Kumpulan kampusmäen kautta, jos yliopistolaisille on tarpeellista säilyttää yhteys Kalasatamaan.
 
Takaisin
Ylös