Kööpenhaminassakin jokerin tapaista

Onhan 5A ollut olemassa jo kauan. Kyseessä ei edes ole poikittaislinja. Köpiksen A-linjat ovat muutenkin samankaltaisia, tiheästi ajettavia kantakaupungin runkolinjoja. Tässä lienee kyse tuiki tavallisesta kilpailuttamiskierroksesta, jonka tuloksena hankittiin uusia autoja tietty määrä. Ei mitenkään epätavallista siis...
 
Kyseessä ei edes ole poikittaislinja. Köpiksen A-linjat ovat muutenkin samankaltaisia, tiheästi ajettavia kantakaupungin runkolinjoja. Tässä lienee kyse tuiki tavallisesta kilpailuttamiskierroksesta, jonka tuloksena hankittiin uusia autoja tietty määrä. Ei mitenkään epätavallista siis...

Lueskelin äskettäin ruotsalaisesta lehdestä Köpiksen A-linjoista. Niiden kilpailutukset eivät itse asiassa ole tuiki tavallisia.

Osalla A-linjoista Movia on luopunut ruuhkassa varsinaisista aikatauluista. Aikatauluissa näkyvä 2-4 minuuttia on totuus. Liikennöitsijän velvollisuus on pitää perättäisten vuorojen välinen aika sovituissa rajoissa.

Movia ei myöskään esitä varsinaisia kaluston ikävaatimuksia. Tarjouksissa toki pisteytetään muun muassa päästötaso, joten käytännössä uusia autoja tulee ilman numeroiksi kirjattuja vaatimuksiakin.
 
Takaisin
Ylös