• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Kaikkien kaupunki -kampanja: Kanssamatkustajilla on tärkeä rooli turvallisessa matkustuskokemuksessa

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
somekuva1+kaikkienkaupunki.jpg_2.jpg

Päihteiden käyttö ja sekava, häiritsevä käytös julkisilla paikoilla ja joukkoliikenteessä aiheuttaa tutkimusten mukaan turvattomuuden tunteita. Ratkaisuksi toivotaan usein lisää valvontaa. ”Valvonta lisää turvallisuutta, mutta turvallisuutta tuo myös ajatus siitä, että voimme luottaa kanssamatkustajiin. Älä jätä kanssamatkustajaa yksin, jos huomaat, että apuasi tarvitaan”, sanoo EHYT ry:n asiantuntija Inari Viskari.
Helsingin joukkoliikenteessä starttaa Kaikkien kaupunki -turvallisuuskampanja 12. marraskuuta 2018. Kaikkien kaupunki -kampanjan tavoitteena on lisätä turvallisuuden tunnetta ja viihtyisyyttä niin joukkoliikenteessä kuin muussakin julkisessa kaupunkitilassa.
”Matkustajat ovat osa yhteistä kaupunkitilaa. Miten kohtaamme toisemme ja millaista tilaa toisillemme teemme? Kampanjaan sisältyy tiivis ohjeistus päihtyneiden ihmisten kohtaamiseen liikennevälineissä. Yksin liikkuville lapsille tai muille tilanteen pelottavaksi kokeville suositeltavinta on vaihtaa paikkaa ja hakeutua turvallisten aikuisten seuraan. Päihtyneiden kanssa ei tarvitse jäädä juttelemaan. Toisaalta tärkeää on myös uskaltaa toimia ja mennä häirinnän kohteen tueksi häiriötilanteissa, sillä turvallisuus ja viihtyvyys on kaikkien vastuulla. Hyväksytään erilaiset ihmiset, tehdään matkasta turvallinen ja viihtyisä yhdessä”, Viskari toteaa.
Sekä liikenteen tilaajalla HSL:llä että raitio- ja metroliikenteen operaattorilla HKL:llä on yhteinen tavoite: turvallinen ja rauhallinen joukkoliikennematka. ”Kaikkeen emme kuitenkaan voi vaikuttaa suoraan, sillä turvallisuudentunnetta nostavat tai laskevat myös esimerkiksi kanssamatkustajat. Toivomme, että tämä kampanja herättelee huomaamaan heikoimmat tai muuten apua tarvitsevat kulkijat joukkoliikenteessä”, sanovat joukkoliikennetoimijat.
Kampanjan aikana matkustajia kannustetaan jakamaan kokemuksiaan joukkoliikenteestä. Helsinki Poetry Connection koostaa tarinat ja muistot runoesitykseksi, joka esitetään 15. joulukuuta järjestettävässä Runometrossa.
Lisätietoja kampanjasta:
asiantuntija Inari Viskari, Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto / EHYT ry
inari.viskari@ehyt.fi , puh. 040 451 4199
markkinointi- ja viestintäpäällikkö Sari Kotikangas, HSL, puh. 045 657 5767
turvallisuuspäällikkö Juhana Hietaranta, HKL, puh. 09 310 70504
Kampanjan toteutus ja suunnittelu: Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto, HSL, HKL ja mainostoimisto Måndag. Yhteistyökumppanina on lisäksi Helsingin kaupungin kanslian turvallisuus- ja valmiusyksikkö.
Mukana yhteistyössä:
Sininauhaliitto
Vailla vakinaista asuntoa ry - VVA ry
Humaania päihdepolitiikkaa ry
Irti Huumeista ry
Tukikohta ry
Suomen Lumme ry
A-Kiltojen Liitto ry
A-klinikkasäätiö
Helsingin Kouluraittiuspiiri ry
YAD Youth Against Drugs ry
Music Against Drugs ry
Kalliolan Setlementti
Raittiuden Ystävät ry
Koulutus Elämään Säätiö
Suomen NMKY:n liitto YMCA Finland
Elämäni Sankari ry
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös