Kaliningradin joukkoliikenne

marX

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
19 Heinäkuu 2005
Viestit
61
Onkos kellään tietoa Kaliningradin joukkoliikenteestä? Itse olen sinne pääsiäistä lähdössä viettämään ja kaikenlainen info sekä harrastus- että toisaalta myös ihan käytännön mielessä olisi mukavaa. Valitettavasti oma venäjän kielen osaaminen on varsin heikkoa... :?
 
Raitiolinjasto on nykyisin kuulemma

1 Oktjabrskaja - Prospekt Mira - Proletarskaja - Telmana
2 Basseinaja - Leninski Prospekt - Kievskaja - Park Gagarina
4 Oktjabrskaja - Prospekt Mira - 9 Aprelja - Frunze - Orudijnaja
5 Basseinaja - Tshernjahovskogo Ulitsa - 9 Aprelja - Mjasokombinat
8 Kino Rodina - Bagrationa - 9 Aprelja - Proletarskaja - Telmana
9 Zavod Jantar - Suvorova - Bagrationa - Frunze - Orudinaja

Kartta löytyy täältä, mutta siinä on linjasto vielä kuvattu ennen äskettäisiä muutoksia. Kyrilliset kirjaimet toki on osattava jotta tuota osaisi lukea.
 
Bussilinjoja on suuri määrä ja jos pitää vanhasta saksalaisesta kalustosta, sitä on yllin kyllin tarjolla Kaliningradissa. Kaupungissa on tyypilliset venäläisen kaupungin joukkoliikenneongelmat, eli henkilöautoilun räjähdysmäinen kasvu ja joukkoliikenneinvestointien laiminlyönti. Autot täyttävät kadut etenkin ruuhka-aikaan täydellisesti, jolloin muutenkin hitaat raitiovaunut pysähtyvät täysin. Omituinen yksityiskohta on se, että busseilla on ilmeisesti vain yksi kierrosaika, joka on laadittu ruuhka-ajan mukaan. Tämän vuoksi ne matelevat myös ruuhka-ajan ulkopuolella.

Yleisesti Kaliningrad on paljon mainettaan parempi paikka. Olen käynyt Kaliningradissa nyt viisi kertaa ja aion mennä vielä monta kertaa uudestaan. Kaupunki on jotenkin kiehtova siinä mielessä, että se ei yritä olla yhtään enempää mitä se oikeasti on. :) Kaikki saksalaiset kotiseututuristit ovat tainneet jo käydä katsomassa paikan kertaalleen, eikä saksalaisia riesaksi asti paikassa näy.

Kannattaa käydä lähijunalla Itämeren rannalla Svetlogorskissa. Tähän aikaan vuodesta siellä saattaa tosin olla vähän vilpoista, mutta maisemat ovat mahtavat. Lähijunilla voi tehdä jopa rengasmatkan Zelenogradskin kautta Svetlogorskiin ja takaisin.

Tällä kaliningradilaisen rautatieharrastajan sivulla on vuoden 2004 aikataulut, kaveri ei ole kai ehtinyt päivittää niitä, mutta yleiskuvan asiasta kuitenkin saa. Jotain minuuttitarkistuksia voi olla tullut, mutta vuoromäärien pitäisi olla suurin piirtein samat.

Kaliningradista suoraan Svetlogorskiin
Svetlogorskista suoraan Kaliningradiin
Kaliningradista Zelenogradskiin ja edelleen Svetlogorskiin
Svetlogorskista Zelenogradskin kautta Kaliningradiin

Kyllähän tuo tietysti hippusen seikkailumieltä vaatii, ellei osaa yhtään venäjää. :) En pitäisi sitä kuitenkaan ongelmana. Lipun saa ostettua, kun sanoo paikannimen ja antaa suurin piirtein sopivan setelin, esimerkiksi 50-100 ruplaa. Pientä sekaannusta aiheuttaa se, että osa junista lähtee pääasemalta ja pysähtyy pohjoisen aseman seisakkeella aseman vieressä. Osa junista taas lähtee pohjoiselta asemalta. Esimerkiksi tässä aikataulussa juna 6715 lähtee pääasemalta ja 6717 pohjoiselta asemalta.
 
Takaisin
Ylös