• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Kaupunki pyörille 2. toukokuuta!

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Kaupunkipyörät polkaistaan pyörimään maanantaina 2.5. Narinkkatorilla, jossa järjestetään kaupunkipyöräpalvelun avajaistapahtuma klo 14.30–18.00. Kaikille avoimessa tapahtumassa pääsee testaamaan uusia kaupunkipyöriä, voi osallistua arvontoihin sekä nauttia eturivin artistien musiikkiesityksistä.
Tapahtuma alkaa klo 14.30 esiintymislavalla pidettävillä juhlapuheilla.
Puheiden jälkeen torilta starttaa kaupunkipyörien kulkue, jossa tapahtuman järjestäjien – Alepan, HKL:n ja HSL:n – edustajat polkevat torille tuodut kaupunkipyörät pyöräasemille kaikkien kaupunkilaisten poljettaviksi.
Fillarikansan iloksi tapahtumassa kuullaan musiikkiesityksiä: klo 15.30 lavan ottaa haltuun Stig, ja Ellinoora esiintyy klo 17.
Torille pystytettävällä testiradalla halukkaat saavat kokeilla kaupunkipyörillä ajoa. HKL:n Pyöräkeskuksella saa opastusta kaupunkipyörien käyttöönotossa sekä oman pyörän huollossa. HSL:n teltalla annetaan opastusta uuden Reittioppaan käytössä. Uusi, kehitysvaiheessa oleva Reittiopas neuvoo kaupunkipyöräasemien sijainnit ja reitit myös kaupunkipyörillä. Tapahtumassa voi myös osallistua arvontoihin ja tulla nappaamaan mukaan satulasuojia ja kaupunkipyörävesipulloja.
Tapahtuman juontaa Sebastian Rejman.
Rekisteröityminen kaupunkipyörien käyttäjäksi tapahtuu osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyörät. Tänä vuonna kaupunkipyöräasemia pystytetään 50 kappaletta, ja niiden verkosto ulottuu Ruoholahdesta Taka-Töölöön ja Sörnäisiin asti. Kaikki ensivaiheen 500 pyörää tuodaan pyöräasemille kaupunkilaisten poljettaviksi toukokuun alkupuolella. Uudesta, kehitteillä olevasta Reittioppaasta voi tarkistaa pyörien saatavuuden eri asemilla, ja Reittioppaasta näkee myös, mikäli joku asema on tilapäisesti pois käytöstä esimerkiksi katutöiden vuoksi. Reittioppaaseen voi tutustua osoitteessa beta.reittiopas.fi/kaupunkipyörät. Ensi vuonna palvelu kasvaa 150 aseman ja 1500 pyörän laajuiseksi. Kaupunkipyörien hankinnasta vastaa HKL, joka markkinoi palvelua yhdessä HSL:n kanssa. Kaupunkipyörien pääyhteistyökumppani on Alepa.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös