• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Kaupunkipyöräpalvelu laajeni kattamaan lähes koko Helsingin

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
lahikuva_kaupunkipyorista_600x400.jpg
Helsingin kaupunkipyöräpalvelua on nyt laajennettu koskemaan lähes koko Helsingin aluetta. Uusia pyöriä saatiin lisää yli tuhat. Asennukset saatiin toteutettua etuajassa, arvioitu asennusten valmistumisaika oli juhannusviikolla.
Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi tammikuussa kaupunkipyöräpalvelun laajentamista koskevan hankintapäätöksen. Helsinkiin saatiin tänä kautena 105 uutta asemaa, joten kaupunkipyöräpalvelu kattaa nyt koko Helsingin lukuun ottamatta Kehä III:n ulkopuolelle jääviä alueita (Östersundom ja Ala-Tikkurila).

- On hienoa, että kaupunkipyöräverkosto yltää nyt tasapuolisesti koko Helsinkiin, sanoo erikoisasiantuntija Samuli Mäkinen. – Laajennuksen kattamat alueet ovat aiemmista sijainneista saadun kokemuksen valossa selkeästi toimivia tällaiselle palvelulle. Olemme saaneet tätä toivovaa palautetta paljon, hienoa, että kysyntään voidaan nyt vastata, Samuli kertoo.
Uusia alueita suunniteltaessa haluttiin kuunnella kaupunkilaisia, heidän toiveitaan kyseltiin elo-syyskuussa viime vuonna järjestetyllä kyselyllä. Vastauksia tuli runsaasti, mikä osoittaa sen, että kaupunkilaiset ovat ottaneet pyörät osaksi arkeaan pysyvästi.

Lisäksi Helsinkiin saatiin 1050 uutta pyörää, joilla täydennettiin uusien asemien lisäksi jo olemassa olevia pyöräasemia. Uudet pyörät tulivat käyttöön vaiheittain, sitä mukaa kun toimituksia saapui. Myös kaikki uudet pyörät on saatu nyt käyttöön.
Kiinnostusta ja kysyntää kaupunkipyöräkauden laajentamiselle ympärivuotiseksi esiintyy aika ajoin. Tästä ei voida tehdä päätöstä ennen vuotta 2025, eli nykyisin sopimuskauden loppua. Samalla selvitetään edellytyksiä tarjota mahdollisesti myös kiinnostusta herättäneitä sähkö- tai kuormapyöriä. Tästä ei voida tehdä päätöstä ennen vuotta 2025, eli nykyisin sopimuskauden loppua. Myös kyselyitä mahdollisuudesta saada käyttöön sähkökäyttöisiä pyöriä tulee.
Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös