Keravan vanhoja aikatauluja

Kiitos paljon tästä historiallisesta tietopaketista! Kyllä huomaa, miten voimakkaana on karsinta iskenyt ainakin Ahjon ja Keravan/Helsingin keskustan suuntiin. Ennen siellä sentään pystyikin käyttämään joukkoliikennettä. Nykyinen tunnin vuoroväli paikallisbusseilla ja vain ruuhka-aikaan kulkevat vuorot Helsingin keskustaan ovat joukkoliikenteen irvikuva pääkaupunkiseudulla, kerrostalolähiössä.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Muistaakseni Keravalla pysähtyi ainakin joku Karjalanradan pikajuna. Kaukojunien Keravan pysähdykset taisivat poistua samalla, kun lähes kaikki kaukojunat alkoivat pysähtyä Tikkurilassa.

Milloinkas ne alkoivat Tikkurilassa pysähtyä? Joskus vuosituhannen vaihteen tienoillako? Sitten kiinnostaisi tietää, että miten paljon Keravalta noustiin kyytiin näihin kaukojuniin, ei varmaankaan paljoa, kun pysähdykset lakkautettiin ja siirrettiin Tikkurilaan? Olisihan Keravaltakin voinut liikennöidä niitä lentoasemabusseja moottoritietä pitkin.
 
Muistaakseni Keravalla pysähtyi ainakin joku Karjalanradan pikajuna. Kaukojunien Keravan pysähdykset taisivat poistua samalla, kun lähes kaikki kaukojunat alkoivat pysähtyä Tikkurilassa.
Joo ja taisi joku Savon radan junakin pysähtyä Keravalla. Jos en ihan väärin muista, niin olen tainnut joskus tulla Kuopiosta sellaisella pikajunalla, joka pysähtyi (ainakin sinä arki-iltana) Keravalla. Ajankohta oli joskus 1980 -luvun lopulla.
 
Kiitos aikatauluista! Aika mielenkiintoisia reittejä varsinkin Järvenpään ja Purolan välillä on Ventoniemi ajellut. Linjatarjonta ei kyllä ole kuin supistunut täällä Järvenpään suunnalla.
 
Mielenkiintoista on myös huomata, kuinka ajopäiväselitteet ovat muuttuneet vuosien varrella

X = Arkisin
XeiL = Arkisin, ei lauantaisin
työp = Työpäivisin

Nykyiset vastineet näille on lähinnä M-L, M-P ja Koulp. Viimeinen toki vain soveltuvin osin, mutta liikenne on muuttunut enemmän siihen suuntaan. Harvalukuisia alkaa olemaan ne vuorot, jotka huilaa vain heinäkuussa, kun voivat huilata pidemmänkin aikaa kesästä. Myös arkipäivinä käsitetään enää maanantaista perjantaihin liikennöivä liikenne, lauantait kun on ihan oma juttunsa.
 
Takaisin
Ylös