Kesäaikataulut 2008

a__m

Suljettu tunnus
Liittynyt
1 Heinäkuu 2005
Viestit
507
HKL:n kesän aikataulustot ovat siis tosiaan ilmaantuneet HKL:n sivulle pdf-muodossa.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vs: HKL:n kesäaikataulut 2008

Täytyy kiittää HKL:ää että ymmärsi aikaistaa 21V:n ekaa vuoroa kun 65 siirtyy kesäksi Kampin terminaaliin. 94N on yleensä 5.22-5.24 Assalla ja olisi tullut turhan tiukka juoksu joka aamu ja 21V on muutenkin mukavampi linja... Ja ja eikä tarvitse turhaa seisoskella kesällä uusien aikataulujen takia kun kerran lähtee sopivasti...
 
Vs: HKL:n kesäaikataulut 2008

Reitti- ja linjaoppaisiin on päivitetty kesäaikataulut poikkeusreitteineen. Kaikilla pysäkeillä, mm. Läntisellä teatterikujalla, ei vielä näytä olevan pysäkkinumeroa.
 
Kesäaikataulut 2008 ytv-alueella on julkaistu. http://www.ytv.fi/fin/liikenne/aikataulut/ . Suurempia muutoksia nopealla silmäilyllä ei löytynyt, ainakaan Espoon sisäisistä. Siellä joskin pistää silmään e57:n 40 minuutin vuoroväli sunnuntaisin. Se ajattaneen siis yhdellä autolla silloin. Vuoroväli kyllä riittänee, mutta aikataulu on tehty melko tiukaksi. Esimerkiksi Westendistä on lähtö 11.22 ja Leppävaarasta takaisin jo 11.40.
 
Viimeksi muokattu:
Siellä joskin pistää silmään e57:n 40 minuutin vuoroväli sunnuntaisin. Se ajattaneen siis yhdellä autolla silloin. Vuoroväli kyllä riittänee, mutta aikataulu on tehty melko tiukaksi. Esimerkiksi Westendistä on lähtö 11.22 ja Leppävaarasta takaisin jo 11.40.

40 minuutin kierrosaika on kieltämättä hyvin tiukka. Sen sijaan 45 minuutin kierrosajalla olisi saatu hiukan paremmat vaihtoyhteydet Leppävaarassa liityntälinjoille, kun niitä sunnuntaisin lähtee terminaalista/tulee terminaaliin 15 minuutin välein. Esimerkiksi Leppävaarasta Viherlaaksoon pääsee sunnuntaisin joka 15. minuutti, jolloin 57:lta olisi 45 min vuorovälillä odotusaika pystytty minimoimaan, mutta 40 minuutin välillä tulee hetkiä, jolloin liityntäbussi onkin lähtenyt nenän edestä.
 
Vielä ainakaan ei ole ilmestynyt Kirkkonummen suunnan uusien linjojen aikatauluja. Vai milloin ne linjat välillä 168-193 ja 196-199 alkaa noine numeroineen liikennöidä? Itse asiassa löysinkin Kirkkonummen suunnan aikatauluja pdf-aikataulujen puolelta, muttei niissä esiinny noita linjanumeroita.

Espoon linjoista linjalla 16 ovat ainakin merkinnät muuttuneet. Jo talvella 16B ajoi aamupäivällä eri suuntaan lenkkiään kuin iltapäivällä. Nyt iltapäivällä ajetaankin tunnuksella 16A.

Viime syksyn uutuudet ovat kulussa kesälläkin. Espoossa 10K kulkee muina päivinä kuin sunnuntaina, mutta sunnuntain aikataulut tuntuvat tutuilta aiemmilta kesiltä kahdeksankymmenen minuutin vuoroväleineen. 61A kulkee kesälläkin. Olisi hauska tietää, onko Näkinkylän päässä linjalla käyttäjiä. Linjalla 65 on sunnuntaisin tunnin vuoroväli, kun talvisaikaan vuoroväli on epäsäännöllisempi. 65 sunnuntain aikataulut eivät mahdollista matkaamista esimerkiksi Saunalahdesta Leppävaaraan. Bussin arvioitu ohitusaika Kauklahden kohdalla on kolmea aamun ensimmäistä vuoroa lukuun ottamatta aina kahtatoista yli, kun junat menevet joko yhdeksää tai kolmeatoista yli. Seuraava juna tulee sitten vasta puolen tunnin päästä. Ongelmana on tietenkin junien harva vuoroväli, jolloin voi olla mahdotonta saada Espoonlahdesta tulijoille jatkoyhteyttä junalla samaan aikaan tarjoten Helsingin suunnasta junalla tuleville mahdollisuuden jatkaa samalla bussivuorolla Espoonkartanon suuntaan.
 
Viimeksi muokattu:
Näköjään 501T muuttuu kesäkauden alkaessa 501:ksi, pysäkeillekin oli ainakin Lauttasaaressa asennettu jo uusia kyltteljä.
 
Linjan 231 ensimmäistä lähtöaikaa Hämevaarasta Ma-Pe on näköjään aikaisettu 04.50 lähteväksi, eli ikkunan alta pääsee pääkaupunkiin jo puoli kuudeksi.. :) Samoin on tehty linjalle 270 Tuomarilasta.
 
löysinkin Kirkkonummen suunnan aikatauluja pdf-aikataulujen puolelta, muttei niissä esiinny noita linjanumeroita.

Ei niin, vaan 72-75. Mitä ihmeen seutulinjanumeroita ne on?
Reittiopas ei tunnista Kirkkonummea ja pysäkkiaikatauluista löytyy vain U- ja VR-linjojen aikataulut. Lieneekö ongelmia pysäkki- ym. tietokantojen päivityksissä?
 
PHP:
Ei niin, vaan 72-75. Mitä ihmeen seutulinjanumeroita ne on?

Noissa aikatauluissa sama vuoro voi esiintyä eri kohdissa. Esimerkiksi Helsingistä 5.49 arkisin lähtevä vuoro on kahdessa eri taulukossa. Se selvästikin menee Upinniemeen Kivenlahden ja Kirkkonummen keskustan kautta (73). Aikataulukossa 72 on tästä vuorosta kerrottu osuus Helsinki-Kirkkonummi. Ei tuolla vuorolla kahta eri numeroa voi olla, joten ei nuo kaiken järjen mukaan voi olla sellaisenaan käytettäviä linjanumeroita. Helsingissä sitä paitsi on jo käytössä numerot 72, 73, 74 ja 75. Miten YTV voisi ottaa käyttöön tuollaisia numeroita Helsingistä lähteviin vuoroihin? Espoossa 70-alkuinen numero viittaa puolestaan Kalajärven suunnan busseihin. Kirkkonummen puolella noita tietenkin voisi käyttää. Esimerkiksi Veikkolan suunnan bussit kaikki tuntuvat lähtevän Kirkkonummesta ja Helsingistä näihin on vaihdollinen bussiyhteys.

Eikö Hirsalaan ja Porkkalaan ole kesällä lainkaan liikennettä? Vai onko nuo aikataulutiedot puutteellisia?
 
Helsingissä sitä paitsi on jo käytössä numerot 72, 73, 74 ja 75. Miten YTV voisi ottaa käyttöön tuollaisia numeroita Helsingistä lähteviin vuoroihin?

Kyseessä lienee vain Pohjolan liikenteen sisäinen numerointi noille linjoille. Numeroita tuskin löytynee mistään aikataulukirjan ulkopuolelta. Jo aikataulun ulkoasusta näkee, että se on Pohjolan liikenteen tekemä. YTV on vain laittanut sen sivuilleen sellaisenaan. Joku voinee todistaa oikeaksi tämän etsimällä PL:n aikataulukirjan jostain linja-autoasemalta. Netistä sitä ei kokonaisena näytä löytyvän.
 
Nyt sain käsiini Espoon aikataulukirjan. Kirkkonummen uusista YTV-linjoista kirjaan on jostain syystä päätynyt vain Helsinki-Kirkkonummi (-Gesterby)-aikataulut, eikä ollenkaan Kantvikiin tai Veikkolaan menevien vuorojen aikatauluja. Toivottavasti kaikki Kirkkonummen linjat tulevat sitten syksyn aikataulukirjaan vaikkapa samaan tyyliin kuin on Keravan linjat Vantaan aikataulukirjassa. Helsinki-Kirkkonummi-aikatauluissa linjat on merkitty näin: "U 170-193, 196-199". Mistään aikataulukirjan kohdasta ei tunnu löytyvän selityksiä numeroille tai tietoa siitä, millä numerolla mikäkin vuoro kulkee. Miksiköhän on niin vaikeaa YTV:llä saada kunnolla esiteltyä uudet linjat, joissa YTV:n liput kelpaavat?

Muita huomioita aikatauluista:
Aikataulukirjassa sanotaan, että 150 A:lle on lisätty vuoroja. 150 A:n arkipäivien keskipäivän aikataulut sekä lauantain aikataulut ovat ainakin muutuneet. Nyt lauantaina 150 A-vuorot kulkevat neljänkymmenen minuutin välein ja tällöin ne kerrankin muodostavat edes suurin piirtein tasaisen 20 minuutin vuorovälin Helsingin ja Saunalahden välillä linjan 165 kanssa.
 
Ajattelin mennä katsomaan tänään paikan päälle Ruoholahteen, mitä Kirkkonummelle menevissä busseissa oikein lukee. Sitten huomasinkin, että Kirkkonummelle menevät bussit aloittavat liikennöidä kesäaikataulujen mukaisesti vasta huomenna, 2.6.. Huomenna pääseekin vasta näkemään, onko uudet numerot otettu käyttöön.

Matkahuollon matkahaussa käytetään edelleen entisiä reittinumeroita 1-4 kesän aikatauluissa. Sieltäkään ei näe uusia linjanumeroita.
 
Takaisin
Ylös