Kesällä joukkoliikennemotisssa olevia kuntia

Liittynyt
24 Tammikuu 2007
Viestit
278
Merkkipaaluna joukkoliikenteen heikosta tilasta joissain osissa suomea:
Kuntia Manner-suomessa jotka ovat julkisen liikenteen motissa koulujen kesälomien aikana.

Omasta kotimaakunnastani Satakunnasta löytyy "vain" yksi:
Siikainen

Tuleeko mieleen muita?
(Vielä on kesää jäljellä...)
 
Omasta kotimaakunnastani Satakunnasta löytyy "vain" yksi:
Siikainen

Viimeksi tänään törmäsin töissä Siikaisiin menevään bussivuoroon, kun neuvoin eräälle asiakkaalle bussia Porista Noormarkkuun ja seuraavana oli lähdössä perjantaisin ajettava Pori - Siikainen vakiovuoro (Porista klo 12:45). Edellisen lisäksi Pori - Siikainen -reitillä näyttäisi ajavan kesäaikaankin yksi arkipäivittäinen vuoropari.
 
Kartoitinpa tässä hieman tilannetta (Ahvenanmaata lukuunottamatta) ja näyttäisi siltä että kaikkiin kuntiin on kesälläkin joukkoliikenneyhteys. Iniöön pääsee yhteysaluksella ja kunnan nettisivujen mukaan kunnan sisällä on kutsujoukkoliikennettä. Luhankaan ja Pylkönmäkeen pääsee neljästi viikossa, kaikkiin muihin kuntiin vähintään kaikkina arkipäivinä. Ihan kaikissa kunnissa joukkoliikenteellä ei pääse ainakaan päivittäin kirkonkylälle, mutta ainakin päätien varteen pääsee.

Ahvenanmaalla on varsin kattava linjasto Maarianhaminasta eri suuntiin ja bussit yleensä vievät lauttarantaan, josta voi jatkaa yhteysaluksella kauempana sijaitseville saarille.
 
Ihan kaikissa kunnissa joukkoliikenteellä ei pääse ainakaan päivittäin kirkonkylälle, mutta ainakin päätien varteen pääsee.

1990-luvun alussa asustelin Polvijärvellä ja silloisen Pohjois-Karjalan läänin bussiliikenteestä tuli sellainen vaikutelma, että kesällä varsinkaan syrjemmältä (kyläkeskuksista) "kirkonkylälle" kunnan keskustaajamaan ei joukkoliikenne kulje edes päivittäin. Lieneekö tilanne nyttemmin kohentunut?
 
Lieneekö tilanne nyttemmin kohentunut?

Oikeastaan en ottanut kantaa syrjäkylien yhteyksiin omaan kuntakeskukseen vaan kartoitin kunnanrajat ylittäviä yhteyksiä. Pienistä maaseutukunnista sisäinen liikenne on jo koululaisvuorojenkin osalta loppunut lähes täysin. Osa kunnista sentään tarjoaa syrjäseuduillaan asiointikyytejä kerran pari viikossa.
 
Päättyneenä kesänä Kestilässä kulki kaksi bussivuoroa viikossa ja kunnan kerrottiin järjestäneen kutsutaksin Nelostien varteen. Myös Merijärven kunnan on valiteltu olleen motissa. Lieneeekö muita ollut?
 
Takaisin
Ylös