• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Kesän katuremontit aiheuttavat poikkeusreittejä raitiovaunuille 17.5. alkaen

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
katutyo.jpg
HSL:n tiedote
Raitiovaunut kulkevat tänä kesänä pitkäaikaisia poikkeusreittejä katutöiden takia. Laaja katuremontti Kalliossa ja Töölössä aiheuttaa muutoksia linjojen 1, 3, 8 ja 9 reitteihin maanantaista 17.5. alkaen. Myöhemmin kesällä myös linjoja 2 ja 4 liikennöidään poikkeusreittejä useiden viikkojen ajan.
Raitiolinjat 1, 3, 8 ja 9 kulkevat poikkeusreittejä maanantaista 17.5. alkaen. Oopperalta ei pääse raitiovaunulla suoraan Sörnäisiin. Kallio ja Aleksis Kiven katu jäävät vaille raitioliikennettä. Poikkeusreitit johtuvat ns. Kasin katutöistä, joissa remontoidaan Helsinginkatua, Runeberginkatua ja Caloniuksenkatua.

Katutyöt etenevät vaiheittain ja poikkeusreitit ovat 11.7 asti seuraavat:

• Linjaa 1 ajetaan Sturenkadun kautta. Osuus Helsinginkatua Sörnäisten metroaseman kautta Mäkelänkadulle jää ajamatta.
• Linjaa 8 ajetaan Sturenkadun kautta. Osuus Helsinginkatua Sörnäisten metroaseman kautta Mäkelänkadulle jää ajamatta.
• Linjaa 3 ajetaan Ylioppilastalolta Oopperan kautta Urheilutalolle. Osuus Rautatieaseman ja Hakaniemen kautta Urheilutalolle jää ajamatta.
• Linjaa 9 ajetaan Hakaniemestä Toiselle Linjalle. Koko pohjoinen reittiosuus Kalliosta Aleksis Kiven kadun kautta Pasilan asemalle jää ajamatta.

Katuremontin toisessa vaiheessa 12.7.-29.8. poikkeusreiteillä ovat linjat 1, 3 ja 8. Töiden kolmas ja viimeinen vaihe vaikuttaa 30.8.-3.10. linjojen 1 ja 8 reitteihin. Korvaava bussi 8X ajaa välillä Ooppera – Sörnäinen (M) – Arabia 11.7.-3.10.
Kasin katutyöt alkoivat tammikuussa. Töiden jälkeen kadut ovat entistä mukavampia ja turvallisempia pyöräillä ja kävellä. Tarkoitus on myös nopeuttaa raitioliikennettä. Remontissa myös uusitaan katujen alla kulkevat jopa yli sata vuotta vanhat vesiputket sekä muu kunnallistekniikka.
[h=2]Raitiolinjat 2 ja 4 ovat poikkeusreiteillä myöhemmin kesällä[/h]Raitolinja 2 on poikkeusreitillä 7.6. - 11.7. Länsi-Pasilassa, koska Ilmalaan rakennetaan raitiotietä. Linja 4 on poikkeusreitillä 26.7. - 15.8. Paciuksenkadun siltatöiden takia. HSL järjestää molempien poikkeuksien aikana korvaavaa bussiliikennettä ajamatta jääville reittiosille.

Kesällä on tulossa myös muita katu- ja kiskotöitä, jotka aiheuttavat lyhempiä poikkeuksia. HSL kertoo kaikista muutoksista myöhemmin tarkemmin.
[h=2]HSL:n verkkosivut ja HSL-tunnus auttavat pysymään kartalla[/h]Kasin katutöihin liittyvät liikennetiedotteet löytyvät hsl.fi-sivustolta hakutoiminnon avulla, kun hakukenttään kirjoittaa “Kasin katutyöt”. Tiedot poikkeuksista ovat myös HSL.fi:n Reittioppaassa.

Pysyäkseen ajan tasalla reittimuutoksista joukkoliikenteen asiakas voi myös luoda hsl.fi:ssä HSL-tunnuksen. Tunnuksen luomalla asiakas voi muun muassa tilata haluamiaan linjoja ja alueita koskevat poikkeustiedotteet ja uutiset sähköpostiinsa.
Linkit

HSL:n liikennetiedote katutöiden aiheuttamista poikkeusreiteistä
Kasin katutyöt -hankkeen verkkosivut


Kuva: HSL


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös