Kevyt kesäkysymys, voiko bussin kyytiin nousta kaasupullon kanssa?

Liittynyt
31 Tammikuu 2006
Viestit
2,686
Osui Vartin palstoilta silmiin seuraava:
vartti.fi sanoi:
Kerran olin bussin etupenkillä, kun nainen oli tulossa bensiini kanisterien kanssa bussiin...Bussikuski sanoi ettei saa tulla niiden kanssa bussiin ja siinä sitten hetken kinastelivat lopulta nainen luovutti ja uskoi ettei saa tulla bussiin bensan kanssa.
http://www.vartti.fi/nyttekeilla/1c0890dc-7e67-4ce9-a26d-d7bf359a46ea

Bensakanisterin kyllä ymmärrän, mutta mites kaasupullo? Kun tuota joutuu grilliin aina ajoittain hakemaan niin on käynyt mielessä että voiko sen pullon kanssa matkustaa bussissa, mutta en ole kokeillut kun arvelen että ei. Viimeksi taksikuskilla ei kyllä ollut ongelmaa asiaa kanssa, kysyin erikseen.
 
Viimeksi muokattu:
Valtioneuvoston asetus vaarallisten aineiden kuljetuksesta tiellä 13.3.2002/194 säätää asiasta:
Valtioneuvosto sanoi:
28 § (23.4.2009/263)
Vaaralliset aineet matkatavarana

Yksityishenkilö saa kuljettaa henkilökohtaiseen tai kotitalouden käyttöön taikka vapaa-ajan tai urheiluharrastuksiin tarkoitettuja vaarallisia aineita, jotka on pakattu vähittäismyyntiä varten. Lisäksi polttonesteitä saa kuljettaa uudelleentäytettävissä astioissa ministeriön asetuksen liitteen A kohdassa 1.1.3.1 (a) tarkoitettuja määriä.

Linja-autossa yksityishenkilö saa kuljettaa matkatavarana 1 momentissa tarkoitettuja aineita, kuitenkin polttonesteitä uudelleentäytettävissä astioissa enintään viisi litraa. Matkustajan on ennen matkan alkamista ilmoitettava räjähteistä, polttonesteistä tai nestekaasusta kuljettajalle tai kuljetuksen suorittajalle.

Matkatavarana kuljetettavat vaaralliset aineet eivät saa aiheuttaa kuljetuksessa haittaa tai vahinkoa.
 
Tänään näkyy olevan joku linja-autonkuljettajien tuomiopäivä mediassa. Vartti-lehden moninaisten juttujen lisäksi (seuturajan ylittävien matkustajien valvonta, matkustajien kenties hieman värittyneet kertomuksen autosta poistamisesta) lisäksi on Iltalehdessä dramaattinen kertomus siitä, kuinka linjalla h73 ajaneen bussin keskioven väliin juuttunut vanhus raahautui monta kymmentä metriä bussin mukana, jonka jälkeen bussinkuljettaja ja mukana ollut harjoittelija kylmästi jättivät rouvan oman onnensa nojaan.

Tunteita herättävää tuo mokoma joukkoliikenne. Kyllä nyt pitäis bussit kieltää. No kun ne kuluttaa ainakin kakssataa litraa sadalle kilometrille ja haisee ja saastuttaa. Ja raitiovaunutkin. Kun niiden sähkö tuotetaan kivihiilellä ja se saastuttaa enemmän kun ainakin kahdensadan henkilöauton kulkeminen. Ja oikeastaan metrokin kun eihän siellä ole kun kirvesmurhaajia. Ja mielellään lähijunatkin, koska sinnekin joku välillä hyppii alle.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010060911824278_uu.shtml
 
Kiitos tiedosta, eli kaasupullon kanssa voi nousta kyytiin kunhan ilmoittaa kuljettajalle.
 
Olen kerran matkustanut junassa ja taksilla biologisia näytteitä sisältävän nestetyppipöntön kanssa. Astia oli sen tyyppinen, että hitaasti kiehuvan typen poistumisen saattoi nähdä kannen reunojen ympärillä jos hetken katseli. Siinä oli semmoinen oikeaoppinen mad scientist -tyyppinen valkoinen huuru meneillään. Junan konnari katsoi aika hitaasti, mutta otti pöntön matkatavaravaunuun kommentoimatta. Taksikuski kommentoi ja näytti perin skeptiseltä, mutta uskoi kumminkin selitystä, että ei se räjähdä (tosin taksin sisustukseen olisi varmaan saanut kohtuullisen tärviön aikaan lorauttamalla nestetyppeä).
 
Itse olen ainakin saanut vietyä linja-autossa Tampereella bensakanisterin muitta mukinoitta. Kuski ei edes sanonut mitään, kun astelin kanisterin kanssa sisään.
 
Totta kai. Miten espoolainen insinööri muuten saisi viriteltyä kahdeksalla polttimolla varustetun Super-Luciferin kesäkuosiin rivarinsa takapihalla jos katumaasturi on vuosihuollossa.
 
Takaisin
Ylös