Kirjallisuutta

Onko mainitsemasi Vainion Liikenteen historiikkikirja ostamisen arvoinen, on aika vaikea vastata. Riippuu ihan kysyjän kiinnostuksesta kirjan aihepiiriin. Suosittelisin kysyjälle pistäytymistä Mobilian museon puotiin, siellä kyseistä kirjaa voi plarata ja todeta onko tarpeeksi kiinnostava.
 
No nyt minulla sitten on tämä kirja, ja oikein hyvältä vaikuttaa.

Pitää säästä sitä kunnes taas matkustan Vainion Liikenteen bussilla, niin pääsee paremmin mukaan tarinoiden tunnelmaan, kuin kotona. Bussikirjaa pitää totta kai lukea vain bussin kyydissä, ei siinä muuten mitään itua ole. :lol:
 
Suomalainen Kirjakauppa myi Radan varrella -teosta lauantaina 5.2. alennusmyyntiensä huipennuspäivänä niinkin edullisesti kuin yhdeksällä eurolla (!). Tämä taisi olla jonkinlainen kannanotto kirjan pysymiselle valikoimissa jatkossa.
 
Mainittu Radan varrella -kirja tuskin on minkään kirjakaupan valikoimassa sen jälkeen kun loppuerät on saatu myytyä. Nimittäin kustantaja eli karttakeskus päätti lopettaa kirjojen tekemisen kokonaan. Viimeksi Kirjapörssissä oli tätä kirjaa isot pinot hintaan 19,90 http://www.kirjaporssi.fi/
 
Toivottavasti tämä ei tunnu liikaa mainokselta, mutta ajattelin vinkata täällä alkuvuodesta ilmestyneestä romaanistani, koska se voisi kenties kiinnostaa foorumin lukijakuntaa. Kyseessä on Helsinkiin sijoittuva nykyajan ristiriitaisuuksia käsittelevä tarina, mutta joukkoliikenne - etenkin metro - on tarinassa vahvassa osassa tapahtumapaikkoina ja osana tapahtumia. Koska tarina sijoittuu syksyyn ja loppuvuoteen 2012, mukana vilahtaa esimerkiksi silloinen Helsingin bussireittiuudistus ja metron asetinlaitteen uudistamiseen liittynyt liikennekatko marras-joulukuun vaihteessa.

Kyseessä on romaani nimeltä Eipä tässä mitään, ja se on saatavissa useimmista verkkokirjakaupoista kuten Adlibris tai Suomalainen, sekä halvempana e-kirjaversiona mm. Amazonista, Google Playsta ja iTunesista. Lisätietoa löytyy täältä: http://www.bod.fi/kirja/tuomas-lehto/eipae-taessae-mitaeaen/9789523183209.html Jos joku teistä innostuu kirjan lukemaan, kuulen mielelläni palautetta - sekä joukkoliikenneteeman onnistumisesta että koko kirjasta yleisemmin!
 
Saksan joukkoliikenteenharjoittajien liitto VDV on hiljattain julkaissut kirjan "Stadtbahnsysteme/Light Rail Systems", joka siis käsittelee raitioteitä, niiden liikennöintiä ja rakentamista. Sivuja teoksessa on vajaa tuhat ja kirjan kielinä ovat saksa ja englanti, oletettavasti siten että joka aukeamalla on toinen sivu aina englanniksi ja toisella sivulla sama asia saksaksi (mikäli teos on kirjoitettu samoin kuin ratarakenteita käsittelevä Fahrwege der Bahnen -kirja, joka muuten on myös VDV:n julkaisema) ja kuvatekstit tietysti kahdella kielellä, joten samalla on myös tilaisuus opetella alan sanastoa kahdella kielellä.

Teos perustuu luonnollisesti saksalaiseen näkökulmaan ja sisältää mm. 90 sivun verran asiaa aihetta koskevista standardeista ja lainsäädännöstä.

Kirjan hinta on noin 150 euroa ja sitä voi tilata esim. Eurailpressin tai ainakin Saksan Amazonin sivuilta.
 
ajattelin vinkata täällä alkuvuodesta ilmestyneestä romaanistani, koska se voisi kenties kiinnostaa foorumin lukijakuntaa.

Muistuttaisin tästä ja samalla kysyisin, oliko joku palstatovereista sattunut lukemaan ko. teoksen? Mielellään kuulisin palautetta, hyvää tai huonoa, täällä tai vaikka kirjan omien sivujen kautta. Samalla päivityksenä, että ainakin pääkaupunkiseudulla Eipä tässä mitään löytyy myös kirjastoista ja varausjonokin näyttää nyt purkautuneen ainakin toistaiseksi.
 
Muistuttaisin tästä ja samalla kysyisin, oliko joku palstatovereista sattunut lukemaan ko. teoksen? Mielellään kuulisin palautetta, hyvää tai huonoa, täällä tai vaikka kirjan omien sivujen kautta. Samalla päivityksenä, että ainakin pääkaupunkiseudulla Eipä tässä mitään löytyy myös kirjastoista ja varausjonokin näyttää nyt purkautuneen ainakin toistaiseksi.

Aika lennokkaalta se dialogi vaikuttaa sen otteen perusteella mikä on blogissasi.

Paljonko muuten Books on Demand ottaa provinkkaa, kiinnostaa tietää paljonko pitää omakustannekirjaa saada myytyä että alkaa kannattamaan?

Voit vastata yksityisviestillä jos et halua paljastaa täällä foorumilla yksityiskohtia.

t. Rainer
 
Kiitos... Sellainen keskimääräinen peruspaketti maksoi ainakin aiemmin 99 euroa, ja myyntihinnan saa määritellä melko pitkälti itse (paino- yms kiinteät kustannukset alarajana toki) joten siitä sitten riippuu, millä myyntimäärällä pääsee omilleen. Jos tarvitsee palvelua taittoon ja ulkoasun suunnitteluun, tulee hintaa sitten enemmän. Itselle ostettavat kappaleet ovat ilmeisesti ihan kohtuullisilla hinnoilla myös, mitä olen muualla kirjojaan painattaneiden kokemuksia kuullut ja niihin verrannut. Tarkka hinta riippuu sivumäärästä ja siitä, onko pehmeä- vai kovakantinen jne.
 
Takaisin
Ylös