Knoppi

Liittynyt
4 Heinäkuu 2007
Viestit
23
IMG_0775_p.JPG

En keksinyt muuta sopivaa paikkaa tälle, joten: mistä kuva on otettu, mikä on junan numero, seuraava liikennepaikka, ja mikä on lähimmän tasoristeyksen nimi? Tietäjät ja semmoset, antakaa muiden ensin arvata, ja sanokaa paikkanne vasta sitten kun katson sen tarpeelliseksi, kiitos! :smile:
 
Kokeillaan sitten arvata: mielestäni on itsestään selvää, että kuva on Pohjois-Karjalasta. Maisemasta ei voi erehtyä. Joten kuva on siis joko rataosuudelta Joensuu - Nurmes tai Joensuu - Pieksämäki. Veikataan nyt ensimmäistä, sillä toista rataosaa olen sahannut varmaan useamman sata kertaa, joten maiseman 'pitäisi' olla tuttu jos se olisi tuolta väliltä. Toisaalta pölkytys on betonia ja muistaakseni pölkkyjä uusittiin jälkimmäisellä radalla mutta myös ensimmäisellä on pölkkyrataa Enoon asti. Vaaramaisema alkaa kuitenkin vasta Kontiomäen jälkeen, joten lukitsen vastauksen: Paikka on Kontiolahden ja Enon väliltä ja kyseessä on taajamajuna Joensuusta Nurmekseen.
 
joten lukitsen vastauksen: Paikka on Kontiolahden ja Enon väliltä ja kyseessä on taajamajuna Joensuusta Nurmekseen.
Väärin! No, jatketaan vielä. :wink:

EDIT: Kuva on suht tuore, ja keulanumerot sutattu jotta menisi vaikeammaksi.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vaikuttaa Varkaus-Viinijärvi-radalta, arvaan, että täältä.
Tulihan se sieltä, pisteet Jounille! Leppävirran Rukkuneelta, lähin tasoristeys on Pulkkinen (joka näkyy toisen yksikön takana). Kartalla arvaus meni ehkä hitusen verran liian itäänpäin, mutta kelpuutan sen. Junan numerohan on 785, ja nykyliikennepaikan tarkkuudella Varkaus-Syrjä väliltä, muinaisen tarkkuudella taas Kurola-Rauhamäki väliltä.
 
Takaisin
Ylös