Kovia kokeneet bussit

Liittynyt
24 Syyskuu 2005
Viestit
2,703
Tuli mieleen, että mitenkähän paljon YTV-alueella on vielä tällaisia rämäbusseja, tulee aina välillä vastaan vaikka suurin osa kalustosta onkin hyväkuntoista.

Helbin Ikarus-auto 135 on aika huonokuntoinen, kuski joutui matkalla ohjaamaan sitä aktiivisesti suoralla, töyssyissä kuului hirveitä rämähdyksiä keskiovista.

Connexilla on myös ruuhka-aikana linjalla 75 näitä vanhoja oransseja busseja, joissa katossa olevat tarrat repsottavat irti ja takapenkit heiluvat n. 5 cm ja paukkuvat takaseinää vasten. Ikkunoiden välissä lilluu vettä. Nämä ovat kyllä tavallaan tunnelmallisiakin, niissä kuuluu mukava murina konehuoneesta ja talviaamuna dieselin tuoksu tuo vanhan ajan tunnelmaa 8)

Iltaruuhkassa 54-linjalla Helbillä on yksi wanha korkealattiainen bussi, jossa haisee vahvasti home. Missähän sitä on säilytetty?

Positiivinen kommentti täytyy sanoa Pölhölän Liikenteen 58-linjan busseista, ne vaikuttavat siisteiltä ja ovat oikein miellyttäviä matkustaa. Johtuukohan siitä että 58 ei liikennöi myöhään illalla? Samoin nämä Helbin uudella maalauksella olevat Kannelmäen linjalla.
 
Ainakin nämä ex-STA:n teli-Ikarus-Scaniat vm 99 ovat joka puolelta aika kämäsiä... Useinmiten sisällä lattiassa olevat metalliosat ovat jo hyvin uusissakin malleissa iavan umpiruosteessa ja täynnä vettä.

Linjan 514 ja 51 tanskandoggit (autot 516 ym) herättää huvitusta kyllä monella tapaa, ikkunoiden värissä valtamerellisen verran vettä ja ovet joiden toiminta ei kyllä kiireisille linjoille sovi.

Pohjolan liikenteen kalusto taitaa pääsääntöisesti olla aika hyvätasoista, tosin tossa eräänä päivänä linjan 205 autossa (joka nro 820 tai821, en muista) oli takana sivuttain oven vieressä oleva penkki aivan märkä, ja vettä tuli sisään jatkuvasti... =)
 
Muutama viikko sitten oli h52A:lla Connexin suhteellisen kulahtanut CityM. Matkustin itse takapenkissä, jossa haiskahti jossain määrin home, ja syykin selvisi kun vilkaisin yläpuolella olevaa tuuletusaukkoa, joka tuntui hönkivän vuorotollen homeen hajua ja ulkoa tulevaa kosteaa ilmaa. Myös reunimmainen penkki oli aivan märkä

Kaiken tämän sitten kruunasi vielä se, että seinälle oli kiinnitetty HelBin mainos, jossa luki: "Perille sinut vie Helsingin Bussiliikenne". Ja kyseistä linjaahan tosiaan liikennöi siis Connex...
 
Anttihav sanoi:
Muutama viikko sitten oli h52A:lla Connexin suhteellisen kulahtanut CityM. Kaiken tämän sitten kruunasi vielä se, että seinälle oli kiinnitetty HelBin mainos, jossa luki: "Perille sinut vie Helsingin Bussiliikenne". Ja kyseistä linjaahan tosiaan liikennöi siis Connex...
Niin linjan liikennöitsijä on Connex, mutta sitä ajaa alihankintana todellakin HelB ja yleensä Connexin autoilla.
 
Takaisin
Ylös